ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İncilâ Çalışkan’dan çocuklar için Atatürk’ün çocukluğu kitapları

Bandırmalı öğretmen- yazar İncilâ Çalışkan, üretkenliğini sürdürüyor. 50'ye yakın kitabı yayınlanan Çalışkan'ın, son dönemde “Atatürk'ün Çocukluğu” adı altında seri olan “Çiftlik Günleri” ve “Okul Günleri” isimli kitapları da yayınlandı. 

Fatma Karaoğlan tarafından resimlenen kitapları ile ilgili bilgi veren Çalışkan, “Bu seriyi ilkokul öğrencileri için hazırladım. Ancak ana sınıfındaki öğrencilerin de okuyabileceğini düşünüyorum” dedi. 

Öğretmen-yazar İncilâ Çalışkan, kitaplarının arka kapağında, “Sevgili çocuklar, büyük önderimiz Atatürk de bir zamanlar sizin gibi çocuktu. Ülkemizi yoktan var eden devrimlerini küçükken öğrendikleri sayesinde gerçekleştirebildi değerlendirmesinde bulundu. 

Çalışkan, “Atatürk'ün Çocukluğu” isimli seri kitapları hakkında şu bilgiyi verdi:

“Orta öğretimde 27 yıl süreyle öğretmenlik yaptım. Öğrencilerime Atatürk sevgisi ve kitap okuma tutkusunu aşılamak için çok emek verdim. Emekli öğretmen-yazar olarak şimdi yurdumun her köşesindeki okullarda kitaplarımı tanıtırken aynı coşku ve heyecanla ‘Atatürk sevgisi ile kitap okuma tutkusu'nu aşılamak için emek veriyorum. Bu seride Atatürk'ümüzün, yurdu kurtaran, bağımsız bir vatan ve özgür bir ulus yaratırken bu engin karakteri nasıl kazandığını, nasıl büyüdüğünü onun çocukluğunu yansıtarak gözler önüne sermek istiyorum. Şimdi, bu seriden iki kitap hazırladım. Aynı seri için üç kitap daha hazırlıyorum.”

50'ye yakın kitabı bulunup, çok sayıda ödüle değer bulunan İncilâ Çalışkan'ın, 1998 yılında basılan “Babamın Kitap Sandığı” isimli kitabındaki aynı ismi taşıyan öyküsü, ilkokul 4'üncü sınıfların Türkçe kitabına okuma parçası olarak girmişti. Yine aynı öykü, Kıbrıs'ta, 5'inci sınıfların Türkçe ders kitabında örnek okuma parçası olarak yer almıştı. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans