ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ,TALEPLERİNİ BURHANİYE ‘DEN HAYKIRDILAR

Tek Adam Rejimine,  ortaçağ karanlığına. Yoksulluğa, Adaletsizliğe, Eşitsizliğe,  Pahalılık ve işsizliğe  HAYIR diyen 1.500'ü aşkın kişi Burhaniye Cumhuriyet  Meydanı'nda taleplerini haykırdı. Körfezin her yanından; Ayvalık, Bandırma,Dikili,Edremit,Gömeç ve Küçükkuyu dan binlerce emekçi, Tek Adam Rejimine HAYIR demek ve eşitlik,Adalet,özgürlük talepleri ile pahalılığa ve  işsizliğe HAYIR demek için Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu.


Burhaniye Emek Ve Demokrasi Bileşenleri'nin düzenlediği miting,İlçe kaymakamı'nın son anda yürüyüşe salgını bahane ederek izin vermemesi nedeni ile Burhaniye Cumhuriyet Meydanında toplanan kitleye bileşenler adına yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı.

“Bu siyasal İslamcı Tek Adam rejimini defedeceğiz.Gün Bugündür Dostlar.Yarının Özgür,Bağımsız,Laik,Demokratik Türkiye'sinin meşalesini buradan yakıyoruz Hepinize Selam Olsun.

HARAMİLER ŞATAFAT,EMEKÇİLER SEFALET İÇERİSİNDE

Bir avuç harami lüks şatafat içinde yaşıyor.İşçiler,Köylüler,Emekçiler, Emekliler sefalete mahkum ediliyor,gençlerin geleceği çalınıyor.Bu iktidar ülkemizi gençlere dar etmeye çalışıyor.Ülke tarihinin en büyük işsizlik rakamlarını pinokyo TÜİK bile açıklamak zorunda kalıyor.Sokaktaki her dört kişiden biri işsiz... Halk salgında ölüyor,işsiz kalıyor,sefalete mahkum ediliyor.Ekonomi şahlandı diyorlar,oysa çarşıda,pazarda fiyatlar el yakıyo.rİşçiye,memura,emekliye yapılan zamlar enflasyon karşısında mum gibi eridi.Zaten doğru dürüst vergi ödemeyen Cengizlerin,Limakların,Kalyonların,Sabancıların,Koçların vergi borçları silinirken kamu bütçesi vatandaşın harcadıklarıyla finanse ediliyor.Bu düzende Halk vergi rekortmeni Patronlar servet rekortmeni oluyor…Halkımızla dalga geçiliyor.ENAG ve İşçi sendikalarının yüzde 50_60 enflasyon tespiti yaptığı ülkemizde Emekliler,Emekçiler yoksul halkımız inim inim inliyor…

ÜLKEDE ÜRETİM BİTİYOR

Üretici köylüler artık üretemez hale gelmiştir.Mazotun,gübrenin,tarımsal ilaç ve tohumun katlanarak zamlandığı bir ortamda küçük ve orta ölçekli üreticiler artık üretemez hale gelmiştir.Üretim maliyeti ürünün eserinden yüksektir.Bu koşullarda bırakın para kazanmayı çiftçiler asgariden geçimlerini bile saglayamamaktadır.Mercimekten bitkisel yağa,hatta hayvan yemi olarak kullanılan samana kadar bütün tarımsal ürünler dışarıdan fahiş fiyatlarla ithal edilmektedir.İthalatçı besleme şirketlere büyük paralar kazandırmak için ülkemiz insanını üretemez hale getirdiler.Affetmeyeceğiz.

EŞİTLİK, ADALET VE DE DEMOKRASİ YOK

Ülkenin seçilmiş belediye başkanları,siyaset insanları, tek adam rejiminin adaletsiz adaletçilerinin verdiği  demokrasi dışı hukuk adalet dışı kararlarla görevlerinden alınıyor cezaevlerine dolduruluyor.Sandık Sandık diyorlar işlerine gelmeyince sandıktan çıkan Halkın oylarını gaspediyorlar yönetimleri Kayyumlara devrediyorlar.Asla kabul etmiyoruz.Seçilmiş Belediye Başkanları görevlerine iade edilmeli Kayyumların görevine son verilmelidir.Halkın seçtiği siyasetçiler hemen salıverilmeli ve tüm demokratik hakları iade edilmelidir.Eşitlik, adalet ve özgürlüğün olmadığı demekrasinin rafa kalktığı hukukun adaleti askıya alındığı bir düzende karnımızı doymayacağını yüzümüzün gülmeyeceğini geleceğe umutla bakamayacağımızı biliyoruz.Sandıkta hesaplaşacağız ve Hayatın her alanında mücadeleye devam edeceğiz.



DAĞLARIMIZI,DOĞAMIZI,HAVAMIZI VE SULARIMIZI TALAN ETTİLER

Doğamız,Madramız,Kaz Dağlarımız Emperyalist Kapitalist yandaş vatan haini şirketlerle talan ediliyor Zeytinliklerimize göz koydular talan ediyorlar.Sularımıza,Derslerimize el koyuyorlar,Havama Suyuma Toprağıma Dokunma.Artık yeter ! Derelerimizden, Dağlarımız veZeytinliklerimizden Defolun.,,

BU BÖYLE GİTMEZ,GİTMEYECEK

Tarikatlar istedi İstanbul Sözleşmesi Feshedildi.Laiklik ve kadınların kazanılmış hakları tümden yok edilmeye çalışılıyor.yaşamlarımız pahasına savunduğumuz İstanbul Sözleşmesinden bir adam söyledi diye vazgeçmeyeceğiz.Her sokak başında haykırdık yine haykırıyoruz.Artık yeter.! Kadınların Yaşamı Tek Adamın Koltuk Sevdasından Büyüktür. Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması Raporuna göre son on yılda Edremit körfezinde 15 kadın Edremit'te, 7 kadın Burhaniye'de, 6 kadın Ayvalık'ta,2 kadın Gömeçte1 kadın Havranda erkek şirketine kurban edilmiştir.İstanbul Sözleşmesi bizimdir.İstanbul Sözleşmesi kalacak siz gideceksiniz.Buradan 27 mayıs 1995 tarihinden bu yana Galatasaray meydanında faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için,babasını, kocasını,çocuğunu arayanlara Didar Şensoylara.Berfo Analara tümCumartesi Annelerine Selam gönderiyoruz.Direnişlerinin 869. Haftasını selamlıyoruz.Boğaziçi Üniversitesinin  Kayyum Rektöre Direnen Akademisyenlerini direnişlerinin 321. gününde selamlıyoruz.AİHM kararlarına ve ülkemizin imzacısı olarak taraf olduğu uluslararası sözleşmelere rağmen rağmen ,siyasi tutsaklıkları devam eden  Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya buradan selam gönderiyoruz.

Faşizme Karşı Omuz Omuza-Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek diye haykırıyoruz.İşte bugün Burhaniye Cumhuriyet Meydanından;muhalif,Devrimci,İlerici,İktidara yürüyen tek adam rejimine karşı yeni bir pandemi yayılacak.Durdurmaya çalışacaklar. Varyantlarıyla Memleketin her yanını saracak.Tek Adam Rejimi yerini Özgürlükçü,Laik Demokratik Bir Ülke İsteyen Ülkemizin Aydınlık Yüzlü Halkına Bırakacak…”

TALEPLERİMİZ

Ücretlileren alınan vergiler hafifletilsin,bütçe gelirleri faiz ve servetin vergilendirilmesi sağlansın.Elektrik Su Doğalgaz internet faturuları vergi ve kesintiye muaf tutulsun.Eğitim ve Sağlık hizmetleri kamulastırılsın.Bütçeden pay ayrılsın,Asgari ücretten vergi alınmasın.En düşük emekli Maaşı Asgari ücret seviyesine çıkartılsın.3600 Ek Gösterge ayrım gözetmeksizin tüm memur ve emekliler için hemen çıkartılsın. Küçük esnafın bankalara olan borcu silinsin. Köylüye verilen mazottan ÖTV,KDV alınmasın.”  (Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans