ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SERDAR YILMAZ SON SERGİSİNDE “BU SENİN GÖRDÜĞÜN” DİYECEK

Serdar Yılmaz "Bu Senin Gördüğün” / “This Is What You See” adlı son sergisinde video, enstalasyon, fotoğraf ve resim arasındaki sınırlarda geziniyor. Disiplinlerarası bir yöntemle işlerini üreten sanatçı, çağımızın fragmanter görüntüleme yapısının izinde yürüyor.

Serdar Yılmaz, “Bu Senin Gördüğün” adlı son sergisinde sanatçının "Merdiven", "Kızarmış Tavuk", “Su Birikintisi” ve “Bağlanma Hali” videoları ve onların ekseninde oluşan çalışmaları yer alıyor. Sanatçı videolarında yansıttığı sıradan gerçekliğe, hayali öğe ve karakterlerle, çarpıcı müdahalelerde bulunurken farklı teknik ve malzemelerle ürettiği işleriyle ise videolarında görünen ortamı galeri mekanına taşıyarak izleyiciyi de projeye dahil ediyor. Farklı disiplinlerden beslenen bu seri, sanatçının "dönüşüm ve yol hikayelerini" de içeriyor.

Sanatçının "Bu Senin Gördüğün” / “This Is What You See” başlıklı sergisi 25 Kasım tarihinde saat 17.00'de açılacak ve 18 Aralık tarihine kadar pazar ve pazartesi günleri hariç her gün 10.30-19.30 saatleri arasında Mekân Blogspot'ta görülebilecek.

SANATÇI HAKKINDA

Marmara Üniversitesi, Resim Bölümü mezunu olan Serdar Yılmaz, yüksek lisans ve doktora derecelerini de yine aynı bölümden aldı. Yılmaz'ın filmleri pek çok ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterildi ve ödüller aldı. Benzer biçimde, deneysel film ve video yerleştirmeleri çeşitli uluslararası galerilerde, solo ve karma sergilerde ve müzelerde seyirci ile buluştu. Örneğin, “Türk Lokumu”, Rio Çağdaş Sanat Müzesi'nde, “Find Your Way/Yolunu Bul” sergisi ise Pi Art Works, İstanbul'da sergilendi. Yılmaz ayrıca pek çok uzun metrajlı sinema ve belgesel filmde yapım tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak çalıştı ve ödüller aldı. "Gölgesizler" isimli filmle 2009 Altın Koza Film Festivali'nde “En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü”, "Cenneti Beklerken" isimli filmle ise 2007 yılında Altın Koza Film Festivali ve Ankara Film Festivali'nden “En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü” ile döndü. "Su Birikintisi" (2015) ve "Kızarmış Tavuk" (2013) isimli kısa filmleri aralarında Rotterdam Film Festivali (2013), Cannes Film Festivali (2012), Brooklyn Film Festivali (2016-2012) ve Oaxaca Film Festivali'nin de bulunduğu uluslararası film festivallerinde gösterildi. "Su Birikintisi", Brooklyn Film Festivali ile İstanbul Uluslararası Kısa Film Festival'inden "En İyi Deneysel Film (2016)" ve Sacramenta Film Festivali'nden "En İyi Surreal Film" dallarında ödüller aldı. Yılmaz, ilk uzun metrajlı sinema filmi projesi olan "3 Oda 1 Salon" ile Saraybosna Film Festivali, Cinelink Proje ve Senaryo Geliştirme Platformu'nda ilk sekiz proje arasına seçilerek Avrupa'dan ortak yapımcı ve dağıtımcılarla buluştu. Yılmaz tüm bunlarla birlikte şu an Balıkesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görevine devam ediyor. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans