ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SÜT ÜRETİCİLERİ KAN AĞLIYOR

Bandırma-Erdek İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan, “Süt üreticileri aylardın zarar ediyor. Bu durum sürerse hayvancılığımız daha da kötü duruma gelir” dedi. 

650 üyeye sahip bulunduklarını belirten Bakan, şunları söyledi:

“Çiftçinin çok değersiz görüldüğü bir dönemdeyiz. Köylü, çiftçi sürekli zararda. Köyden kente büyük göç var. Süt üreticileri de aynı durumda. Süt üretiminde girdi fiyatları çok arttı. Süt-yem paritesi bozuldu. Süt üretimi düşerse et üretimi de düşer. Sütten sürekli zarar eden üreticiler, çareyi ineklerini satmakta buluyor. Böyle giderse et yiyemediği için protein alamayan ve sağlıklı beslenemeyen bir toplum durumuna geleceğiz.”

Gübre fiyatlarının da sürekli arttığına dikkati çeken Bakan, “Enflasyon nedeniyle daha önce 150 liraya alınan üre gübresi 650 liraya yükseldi. Yem fiyatlarına her gün, 15-20 liralık zamlar geliyor” diye konuştu.

2006 yılında kurulan Bandırma-Erdek İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan, şunları söyledi:

“Süt üreticisini kurtarmak için devletin desteği artmalı. Yılbaşı beklenmeden, halen litresi 3.20 liradan satılan süt fiyatı net en az 4-4,5 liraya çıkarılmalı. Süt üretici birliklerindeki üyelerin ağırlığını küçük çaplı aile işletmeleri oluşturuyor. En büyük zorluğu da onlar çekiyor.”

Birliklerine bağlı Doğa, Ergili, Kirazlı ve Çinge mahallelerinde merkezleri oluşturulduğuna işaret eden Bakan, ayrıca Doğa ve Bezirci mahallelerinde ise süt satılan a küçük marketler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Özgür Bakan'ın başkanlığındaki Bandırma-Erdek İlçeleri Süt Üreticileri Birliği”nin yönetim kurulunda Ergili Mahallesi Muhtarı Ercan Çağlar, Ali İz, Mustafa Uzun ve Emre Kocabıyık görev yapıyor. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans