ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ENSAR AYTEKİN İKTİDARA SERT ÇIKTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bütçe görüşmelerinde 4 gün geride kaldı. Dün, Mecliste hararetli tartışmaların yaşandığı sırada TÜİK bütçesi üzerine söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin iktidarı sert sözlerle eleştirdi: Siz intiharların, sosyal yıkımın iktidarısınız!

YALAN SÖYLEYECEKSENİZ HER KURUŞ HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, Meclis Genel Kurulunda TÜİK Bütçesi üzerine söz aldı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon fiyatlarıyla çarşı Pazar fiyatlarının uymadığını anlatan Aytekin “Madem TÜİK bu oranları buluyor. O zaman, bu fiyatları oluşturan bir market kursun vatandaş da oradan alışveriş yapsın” dedi.

YÖRSAN İŞÇİLERİNİ UNUTMADI

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin konuşmasında Yörsan işçilerini de gündeme getirdi. İşsizliğin rekor düzeylere geldiğini belirten Aytekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“bir evde baba işsiz, oğul işsiz. Bakın daha dün Balıkesir’de YÖRSAN iflasını istedi. 300 işçi 17bin üretici mağdur. Eserinizle gurur duyun, övünün.

Siz bir sosyal yıkımın iktidarısınız. İntiharların, ölümlerin iktidarısınız!

Bir yanda beylerin çocukları lüks hayatlarını yaşarken 1 yaşındaki çocuğa tek taş yüzük takılırken bir yanda 1 yaşındaki çocuk açlıktan ölüyor.

Yine bir yanda 108 metrekare evde insanlar aile boyu intihar ederken bir yanda 108 metrekare Hereke halısı üzerinde halkın gururu çiğneniyor.

Toplumda böylesi uçurumlar oluşmuşken devletin istatistik kurumu, iktidar aracılığıyla gerçekleri gizliyor. Mesela Tüik’in elinde, açlıktan intihar eden yurttaşların sayısı var mıdır? Yatağa aç giren çocuk sayısı var mıdır?

Tüik’in elinde her gün işsiz kalırım kaygısıyla işe giden, onurlarıyla oynanan emekçilerin sayısı var mıdır?

Pazardan ve çöpten erzak toplayan vatandaş sayısı var mıdır?

Tüik’in elinde, kredi kartı borcunu kapatmak için yeni kartlar alıp, bunların da limitini dolduran vatandaş sayısı var mıdır?

Ve TÜİK’in elinde İktidarın korkusuyla konuşamayıp, her türlü yolsuzluğu kayırmacılığı görüp de susan kamu personeli sayısına ilişkin veri var mıdır?

Bu bütçe halkın parasıdır. Halka gerçekleri söyleyecekseniz, her kuruşu helal olsun. Yok yalanlarınızla halkı kandıracaksanız her kuruşu HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans