ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HER KADININ BİR HİKAYESİ MUTLAKA VARDIR

Mudanya Kent Konseyi, Kadın Meclisi'nce oluşturulan ve tüm oyuncuları kadınlardan oluşan tiyatro topluluğu; Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları'nın 25 Kasım “Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” etkinlikleri çerçevesinde daveti üzerine “Kadın Hikayeleri” isimli oyunlarını  Salih Tozan Gösteri Merkezi'nde sergilediler. Mehmet Tamer Uyar'ın düzenleyip yönetmenliğini yaptığı oyun beğeniyle izlendi.


Oyunun Balıkesir'de izlenmesi için çaba gösteren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi;  “Kent konseyi oyuncularına, onları bizimle buluşturan Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanımız Nilgün Arslanoğlu'na, oyunu uyarlayan ve yöneten Mehmet Tamer Uyar'a, Mudanya İlçe Kent Konseyi Başkanı Cumhur Aksan'a ve Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz'a, bu etkinliğin hazırlaması aşamasında ve bu akşam bizleri yalnız bırakmayan İl Başkanımız Serkan Sarı, İl Yöneticilerimiz ve her aşamasında büyük emeği olan Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcımız Hürmüz Avcı'ya çok teşekkür ederiz.. “Mücadeleyi birlikte büyütüyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet son buluncaya kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi . 

                OYUNU İZLEYENLER

Balıkesir de ilk kez sahnelenen "Kadın Hikâyeleri" oyununu izleyenler arasında CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Demokrat parti il başkanı Işın Gümüşyay, İyi parti il kadın politikaları komisyon üyesi Nazan Karabulut, Emek Partisi Altıeylül İlçe Başkanı C.Saffet Yılmaz ve ilçe yönetim kurulu üyesi Ayşe Yılmaz ile Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Fatma Güvendir Gün ve Deva partisi kadın politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Nuran Yavaş ile Kadın kolları Edremit, Bigadiç, Karesi, Altıeylül ilçe başkanları, Gönen ilçe örgütü , meclis üyesi Burcu Özer de vardı.

                KADINLARIN  HİKAYELERİ

Oyunun sergilenmesinde rol üstlenen her bir kadın, özellikle günümüzde, kadına ve çocuğa karşı sıkça uygulanır olduğuna tanık olduğumuz şiddet, taciz, tecavüz ve mobbing' olaylarında yaşanları müzik dinletisi eşliğinde ve farklı biçimde dile getirdiler. (Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans