ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SAVAŞTEPE’Lİ KUZENLER DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar kırsal mahallesinde 21 Mart 2006 tarihinde evlerinden ayrılan ve 44 gün sonra bir menfezde cesetleri bulunan 10 yaşlarındaki Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak isimli kuzenlerin duruşmasına  devam edildi. Balıkesir Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen 13. duruşmada karar yine çıkmadı. İkisi tutuklu dört sanığın yargılandığı dava 23 Mart tarihine ertelendi.


Öğlen saatlerinde başlayıp akşam saat 17:30'a dek süren duruşmaya  taraf avukatları, katledilen çocukların aileleri hazır bulunurken ‘kasten öldürme', ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve ‘cinsel istismar' suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Seyhan Y. ve Ayhan Y. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz yargılanan Yeliz E. ve Ahmet Ç. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı Balıkesir Kadın Platformu'ndan kadınlar da takip etti. Olayın gerçekleşmesinin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen davada henüz karar aşamasına gelinmedi. Bugünkü duruşmada, Maktul kuzenlerin avukatı İbrahim Erenci savcılığın da yaptığı hukuki değerlendirmelerde tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği yönünde görüş belirtmesine karşın, tutuksuz sanıklar hakkında yine tutuklama kararı verilmedi.

                İFADE VERMEYEN TANIK BULUNMALI  

Çocukların ailelerinin avukatı İbrahim Erenci duruşma sonrasında platform üyesi  kadınlarla birlikte yaptığı basın açıklamasında, savcılığın da yaptığı hukuki değerlendirmelerde tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini belirtti. Dinlenmeyen bir tanığın daha olduğunu belirten avukat Erenci o kişinin de bulunup dinlenmesini talep ettiklerini ve mahkeme heyetinin dosyayı tevdi ederse karar vereceğini ifade etti.

                Haber: C.Saffet Yılmaz

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans