ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TBMM GENEL KURULU’NDAN YATIRIMCILARI BALIKESİR’E DAVET ETTİ

“Yatırım arayışında olan tüm firmaları; teknolojiye değer veren, yeşil kalkınma hedefini önceleyen bir OSB olan Balıkesir Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum.” 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Konuşmasında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin avantajlarını anlatan Mustafa Canbey, yatırım arayışında olan tüm firmaları Balıkesir'e davet ederek, bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

“Balıkesir olarak 2021 yılında ihracatımız 789 milyon dolar seviyesinde gerçekleşerek tüm zamanların en yüksek yıllık değerine ulaşmıştır.” diyen Milletvekili Canbey,  “2023'te hedef 20 bin istihdam, hedef 1 milyar dolar ihracat.” dedi.

HER TÜRLÜ SIKINTIYA RAĞMEN EKONOMİ DİMDİK AYAKTA

Pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme rekorları kırdığını söyleyen Mustafa Canbey şu ifadeleri kullandı; “Tüm dünya olarak 2 yıldır, son yüz yılın en büyük sağlık krizi olarak nitelendirilen Covit-19'la mücadele ediyoruz. Her ne kadar salgın bir sağlık krizi olarak başlasa da, gelinen nokta itibariyle hayatımızın her alanını olumsuz etkilemiş durumdadır. Hamdolsun Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde oluşturduğumuz güçlü sağlık altyapımızın sağladığı avantajlar sayesinde salgın sürecini başarıyla yönettik. Seri üretime geçtiğimiz TURKOVAC aşımız ile aşı üreten 9 ülkeden biri olduk. Küresel çapta meydana gelen sıkıntılara rağmen; üretime ara vermeden devam ederek, sıkı istihdam tedbirleri ve toplumun her kesimine yönelik teşvikleri uygulayarak ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk. İş dünyamıza, KOBİ'lerimize, çiftçilerimize, esnaflarımıza, sanatçılarımıza, çalışanlarımıza sunduğumuz destek ve teşviklerle milletimizin her kesiminin yanında olduk.  Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre, küresel mal ticareti hacmi 2020 yılında yüzde 5,3 oranında daralmışken ve küresel ticarette yaşanan sıkıntılar, korumacı politikalar ve salgının tedarik zincirlerinde yol açtığı kırılmalar tüm dünyada dengeleri allak bullak etmişken, Türkiye olarak 2020 yılını büyümeyle kapatan iki ülkeden biri olmayı başardık. Küresel ekonominin yüzde 3,4 küçüldüğü bir dönemde, yüzde 1,8 oranında büyüme kaydettik. 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4, ikinci çeyreğinde yüzde 22, üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyüyerek başarımızın rastlantı olmadığını herkese ispatlamış olduk. 2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 oranında artışla, 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşerek rekor kırmış, aynı yılının üçüncü çeyreği itibariyle ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. 36 milyar dolardan devraldığımız ihracatı, 19 yılda 225 milyar 368 milyon dolara çıkarmak da takdiri hak etmektedir diye düşünüyorum. Bu saydığım başarıları pandemiye rağmen gerçekleştirdiğimizi de aziz milletimizin dikkatine sunuyorum.”

Balıkesir olarak Marmara ve Ege Bölgesinin kesişim noktasında yer aldıklarını vurgulayan Milletvekili Canbey; “Çevresindeki iller itibariyle 27 milyon nüfusun ortasında bulunan seçim bölgem Balıkesir, karayolu akslarının gelişmesiyle ulaşımın kavşak noktası haline gelmiştir. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, İzmir-İstanbul devlet karayoluna 6 km, İzmir-İstanbul Otoyoluna 12 km uzaklıktadır. İzmir ve Bandırma limanlarına 1 saat, İstanbul'a 2 saat mesafe ile ulaşımın kavşak noktası durumundadır. OSB'nin en yakın liman olan Bandırma Limanı'na uzaklığı 110 km'dir. OSB'ye 500 metre uzaklıkta bulunan Gökköy Lojistik Köyü'nün faaliyete geçmesiyle, demiryolu taşımacılığında da önemli bir avantaja sahiptir.” dedi.



BALOSB KAMULAŞTIRMA SÜRECİ 3 ETAP HALİNDE PLANLANDI

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılara sunduğu avantajlara da değinen Milletvekili Canbey; “BALOSB; bünyesindeki şalt tesisi ve yer altı enerji şebekeleri ile yatırımcılara kesintisiz ve güvenli enerji sağlamaktadır.  Üretimin en önemli göstergelerinden biri olan elektrik tüketimi, bölgemizde 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21,19 artmıştır. Atıksu Arıtma Tesisi günde 3.300 metreküp kapasiteyle hizmet verirken, genişleme alanlarına gelecek yeni fabrikalar da düşünülerek yapımı tamamlanmak üzere olan ve günde 10 bin metreküp kapasiteli yeni arıtma tesisini iki ay içinde inşallah devreye almış olacağız. BALOSB'nin bir başka avantajı ise kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler Barajı'nın ortaklarından birisi olmasıdır. Bu sayede fabrikaların içme suyu ihtiyacı şehir merkezindeki evlerden akan içme suyunun kalitesinde ve yeterince karşılanmaktadır. BALOSB'nin genişlemesi için kamulaştırma süreci üç etap halinde planlanmıştır. Tüm genişleme alanları tahsis edildiğinde 5 yıl içerisinde 40 bin kişinin çalıştığı Türkiye'nin örnek OSB'leri içerisindeki yerimiz hızla alacağız. İhracattaki artışı sürdürülebilir kılmak, şehir ekonomisine katkı sağlamak, yerli sanayicimizin ihracat potansiyelini geliştirmek için BALOSB'de Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması ile ilgili çalışmaları başlattık. İnşallah buranın da açılışını 2022 yılı içerisinde yapmayı istiyoruz. Hedefimiz; teknolojiye değer veren, yeşil kalkınma hedefini önceleyen bir OSB olarak, Türkiye'nin en önemli üretim ve inovasyon merkezlerinden biri olmaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ben yatırım arayışında olan tüm firmalarımızı Balıkesir'imize yatırım yapmaya davet ediyorum.” diyen Canbey, bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans