ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: “Milletten korkuyorlar, seçimden kaçıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç ve CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu da hazır bulundu. 

DURSUNBEY DEPREMİ

Akın, geçtiğimiz günlerde yaşanan Dursunbey depremiyle ilgili olarak tüm Balıkesir'e “geçmiş olsun” dileğiyle başladığı basın toplantısında, “Ülkemizin yüzde 92'si deprem kuşağında bulunuyor. Balıkesir ili de büyük deprem riski yaşıyor. Ancak anlayamadığım bir konu şu: Depremle mücadele için 2000 yılından beri 36 milyar dolar toplandı. Bu paralar ne oldu?” dedi.

AKP ELEKTRİK FATURALARIYLA VATANDAŞI ÇARPIYOR

İktidarın, Organize Sanayi Bölgelerinde(OSB) elektrik kısıtlamasına gitmesinin sanayiciler ve üretim açısından büyük sıkıntı yarattığına dikkati çeken Akın, şunları söyledi:

“Eskiden vatandaşları elektrik çarpardı, şimdi ise iktidar, faturalarla vatandaşı çarpıyor. Sanayiciye, doğalgazlarını yüzde 40 eksik kullandırarak neredeyse kontak kapattırdılar. Yanlış politikalar nedeniyle enerjide arz güvenliği kalmadı. İktidar, enerji buhranı yarattı. Bu siyasal iktidar, ülkeyi, freni patlamış bir kamyon gibi yönetiyor, devirdi devirecek! Elektriğe gelen zam yüzde 127'yi buldu. Ancak Bakanımız hâlâ vatandaşın, elektrik faturalarından memnun olduğunu söyleyebiliyor. Sayın Bakan, sen nerede yaşıyorsun? ”

MİLLETTEN KORKUYORLAR, SEÇİMDEN KAÇIYORLAR

Türkiye'nin bugün yönetilemeyen bir duruma geldiğinin altını çizen Akın, şöyle konuştu:

“İktidar, çözüm üretmesi gerektiği halde milletten fedakârlık istiyor. Adeta ‘Üç Maymun'u oynuyor. Başka ülkeler, vatandaşları için fedakârlık yaptıkları halde bizimkiler hep vatandaştan fedakârlık bekliyorlar. Artık komik duruma düştükleri şu fedakârlık edebiyatına son versinler. Milletin parasını, babalarının parası gibi harcıyorlar. Muhalefet partileri hesap sorunca, ‘ticari sır' diyorlar. Doğalgaz konusunda da uzun vadeli hiçbir anlaşma yapmadıkları için enerji krizi yaşanıyor. Ülkenin hemen seçime gitmesi gerekir. Ancak iktidar, milletten korkuyor, seçimden kaçıyor.”


ENERJİ LOBİLERİNE TESLİM OLDULAR

Yılbaşından beri zam yağmurunun sürdüğüne işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları aktardı:

“Bu iktidar ne zaman halka ‘müjde' vereceğini söylese ardından zamlar geliyor. Yılbaşında da bu gerçekleşti. Artık müjdeden korkar olduk. Enerji Bakanlığımız ise enerji lobilerine teslim oldu. Karadeniz'de doğalgaz bulduklarını söylediklerinde sevindik. Hatta ben bu konuda attığım twette, ‘Amasız, fakatsız, ancaksız çok mutlu olduk' dedim. Ancak, daha sonra bu konuda hiçbir teknik rapor gelmedi. Yani ispatlanmış rezerv, dünyayla paylaşılmadı. Doğalgaza bir yılda gelen zam yüzde 49'a ulaştı.”

TARIM BAKANI BİLGİSİZ

Artan gübre fiyatları nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Güney Marmara'da da çiftçilerin, topraklarını gübresiz ekmek zorunda kaldıklarını öne süren Akın, şunları söyledi:

“Bu durumda önümüzdeki dönem gıda sıkıntısı yaşamamız kaçınılmaz gibi gözüküyor. Sanki işin başına tarımı bitirmek için gelen, tarım konusunda bilgisiz bir Tarım Bakanımız var. Çiftçi, ‘Sadece kepek var elimizde' dediğinde, kepeğin ekilen bir ürün olduğunu sanarak, ‘Öyleyse siz de kepek ekin' diyebiliyor. Dünyadan habersiz bir Tarım Bakanımız var. Süt üreticisi de zor durumda. Bu iktidar, kendi kendine yeten tarım ülkemizi, ithalatçı duruma getirdi. Üretmeyen toplumlar yok olur. Halen ülkemizde 1 kilogram süt, sadece 900 gram yem alabiliyor. Oysa bir kilogram süt, 1,5 kilogram yem alabilmeli. Balıkesir'de, son bir yılda 20 bin süt kaynağı inek kesildi. Çiftçimizin, süt ineklerini kesim için mezbahaya göndermek zorunda kalması içimi sızlatıyor.”

YÖRSAN'IN SATIŞINDAN ÇİFTÇİYE BORÇLAR ÖDENMELİ

Susurluk sınırları içindeki YÖRSAN'ın iflasının ardından icra yoluyla satılmasını de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “YÖRSAN, bölge için önemli bir değerdi. Yanlış ekonomik anlayışın kurbanı oldu. Bu satıştan gelen parayla özellikle mağdur olan süt üreticilerinin alacakları ödenmeli. Bildiğiniz gibi daha önce de SEKA, TEKEL, Bandırma Limanı gibi devlet kuruluşları özelleştirildi. Şimdi de BOTAŞ, Türkiye Petrolleri A.Ş. gibi kuruluşlar, özelleştirilmek için makyajlanıyor. Yine siyasal iktidar, bor madenlerinin özelleştirilmesi için hesaplar yapıyor. Bor madenleri bizim kırmızı çizgimizdir.”

Dolar artınca akaryakıta büyük zam yapıldığına dikkati çeken Akın, “Dolar, o günlere göre düştü. Neden akaryakıt fiyatlarını indirmiyorsunuz?” diye sordu.

Verilen asgari ücretin de zamlarla kısa sürede eriyip, geri alındığını vurgulayan Akın, “Vatandaşa çay kaşığı ile verdiler, kepçeyle geri aldılar. Vatandaşın aklıyla dalga geçmeyin” dedi.

HIZLI TREN PROJESİ NE OLDU?

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaniye hızlı tren projesinin hizmete girmesinin adeta “yılan hikayesi” durumuna geldiğine dikkati çeken Akın, “Recep Tayyip Erdoğan'ın bile 8 kez açıyoruz dediği bu hat, aylardır açılamadı” diye konuştu.

KAPIDAĞ VE RES'LER

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kapıdağ'daki rüzgâr enerji santrallerinin(RES) bölgenin ekolojisine verdiği zararlarla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

“Tabii ki rüzgâr enerjisinin gerekliliğine inanıyoruz ama doğru yerlere yapılması koşuluyla. Kapıdağ, bir doğa cenneti ve çok iyi korunmalı. Buraya RES yapımını doğru bulmuyorum. Kaldı ki, burada şu anda 9 RES var. Erdek Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda buraya yeni RES'ler buraya artık yapılamayacak. Yine Kyzikos üzerinden geçecek yüksek gerilim hattı konusunda, Erdek Belediyesi, yargıdan yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu konuyu da yakından izliyorum.”

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ KAZANACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, başta Bandırma olmak üzere CHP'li ilçe belediyelerine yeterince destek vermediğine dikkati çeken Akın, şu değerlendirmede bulundu:

“Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında siyasi iktidarın desteği de var. Tüm belediyelere daha çok destek vermek zorunda. Ancak bugüne dek bunu göremedik. 2,5 yıl sonra yapılacak yerel seçimde ‘Millet İttifakı' olarak Balıkesir'de Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağız. Bu ittifakın adayı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktır.” (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans