ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BBB, EVİNDE MAĞLUP OLDU

2021-2022 Misli.com TBL 17. hafta müsabakasında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Kurtdereli Spor Salonu'nda ağırladığı Mamak Belediyesi'ne  86 – 77 mağlup oldu ve evinde üstüste 4. Yenilgisini almış oldu. Balıkesir BŞB, kadrosundaki oyuncularda görülen Covid vakaları nedeniyle sahaya 8 oyuncuyla çıkan Mamak Belediyesi karşısına uzun zamandır sakatlığından dolayı forma giyemeyen Mark LYONS'lu kadrosuyla çıktı.

Maçın başında rakibinin dış atışlarına bir türlü çözüm üretemeyen ev sahibi, hücumda da istediği oyunla başlayamayınca, ilk dört dakikada sadece üç sayılık atışlar yapan (7'de 5 isabetle) rakibi karşısında 19-5 geri düştü. Bu periyotta 16 sayı üreten Marlain Veal'e, içeriden Chance Kyler Comanche de katkı verince fark daha ilk periyotta 16 sayıya çıktı. Savunma reboundlarında ciddi şekilde zorlanan Balıkesir BŞBi buna rağmen set hücumlarında bulduğu sayılarla farkı 8'e indirdi ve periyot 32-24 Mamak Bld.'nin üstünlüğüyle sona erdi.

 İkinci periyot, iki takım da savunmayı ön plana alıp başlayınca skor olarak düşük bir 10 dakika oynandı. Periyotun ortalarına dek suskun olan 2 takımdan Mamak Bld. yine dışarıdan bulduğu sayılarla farkı 14'e çıkardı. Mark Lyons'la rakibine karşılık vermeye çalışan Balıkesir BŞB, bu periyodu da 50-40 geride tamamladı.

Üçüncü periyot da 2. periyotun devamı gibi oynandı. 14 sayıya çıkan farkı koruyan rakibi karşısında savunmada ve hücumda beklenen çıkışı yapamayan Balıkesir son periyota 12 sayı geride girdi (68-56).

Son periyotta savunmasını değiştiren ve sertleştiren Balıkesir farkı 6 sayıya kadar düşürse de, basit top kayıpları ve fauller sonrasında rakibini yakalama şansını kullanamadı ve müsabakayı 86-77 kaybetti.

Mamak Bld.'nin 43 sayısı (Veal 29, Comanche 25) geldi. Balıkesir BŞB'den Sercan ERGİN iki sportmenlik dışı faul, Mamak'tan Marlain Veal de iki teknik faul aldığından oyun dışı kaldılar.



Öne çıkanlar...

Balıkesir BŞB: Mark Lyons 21 sayı (3/7 üçlük), 8 asist, 5 top kaybı, 3 top çalma, Carlton Bragg 14 sayı, 6 ribaund

Mamak Belediyesi: Marlain Veal 24 sayı (5/9 üçlük), , 6 asist, Melih Kapucu 13 sayı, 6 ribaund.

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans