ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

YAŞAM SAVUNUCULARI YALNIZ DEĞİLDİR

Ekoloji örgütleri  son dönemde kendilerine yönelik baskı, ceza, itibarsızlaştırmaya karşı Kazdağları Ekoloji Platformu'nun çağrısı ile Altınoluk'ta bir araya geldiler. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında Ekoloji Birliği Eş sözcüsü Süheyla Doğan ve Kazdağları Ekoloji Platformu Eş Sözcüsü Emine Pehlivan yaptıkları konuşmaların ardından okunan basın açıklamasında Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları ve Burhaniye Çevre Platformu'na yönelik cezalara ve yerel basın aracılığı ile yapılan itibarsızlaştırma, kriminalize etme çabalarına karşı tepkiler dile getirildi. Cezaların ekoloji örgütlerini yıldıramayacağı ifade edilen açıklamada dayanışma içerisinde mücadeleye devam edileceğine de vurgu yapıldı.Açıklama şöyle:

            “KAZDAĞI, BURÇEP YALNIZ DEĞİLDİR!”

“Balıkesir Edremit'te yerel bir gazete, Kazdağları Ekoloji Platformu bileşenimiz Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ile ilgili olarak bir karalama ve iftira kampanyası başlattı. Dernek ve yöneticileri “bölgedeki altın madenlerinin çıkartılmasını istemeyen Almanya'nın çıkarına Alman istihbaratı ile ilişki içinde olmakla ve ülkenin ekonomik kalkınmasını engellemekle” suçlandı. Bizler bu tür kampanyaların yabancısı değiliz. Bergama mücadelesinden bu yana yaşam savunucularına aynı saldırılar sayısız kez yapıldı. Daha sonra Edremit Kaymakamlığı tarafından vergi dairesi uzmanları ile birlikte Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'ne denetleme ekibi gönderildi. Dernek başkanı Süheyla Doğan'a 51.730 (ElliBirBinYediYüzOtuz) TL idari para cezası kesildi. Süheyla Doğan ayrıca Küçükkuyu Jandarma Karakolu'na çağrılarak ifadesi alındı. Edremit Kaymakamlığı, Edremit Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusunda bulunmuştu. Nedeni, Çanakkale Ayvacık'ta meydana gelen deprem sonrası çocuklara yapılan bot yardımı idi. Öngörülen ceza, 50 günden az olmamak üzere adli para cezası. Eş sözcümüz Süheyla Doğan idari para cezası için Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti veadli para cezası için de ifadesini verdi.”



“CEZALAR BİZİ YILDIRAMAZ! YAŞAMI SAVUNMAK GÖREVİMİZDİR!”

“İftiralar sürmeye devam edildi. Bu kez hedefte BURÇEP de vardı. Kazdağı Koruma Derneği ve Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP) tarafından TÜMAD İvrindi-Burhaniye Altın Madeni Projesi'ne açılan davanın duruşmasının ardından aynı ithamlarla birlikte bu kez BURÇEP'e de saldırılarak HDP ziyareti suç unsuru olarak sunularak saldırılar farklı yönde de sürdürüldü. Bir yandan da BURÇEP yürütme kurulu üyelerinden Süleyman Eryılmaz arkadaşımıza, aslında kazanmış olduğumuz Derin Deniz Deşarjı Davalarında ikamet adresinden dolayı ehliyetsiz addedilerek, bilirkişi ve dava masrafları için 13 bin TL üzeri ödeme emri çıkartıldı ve maaşına bloke konuldu. Biz bu idari para cezaları ile Kirazlı Altın Madeni Projesi'ne karşı sürdürdüğümüz mücadele sırasında da çokça karşılaştık. Nöbet tutan arkadaşlarımıza ve nöbet alanına gelen çok sayıda arkadaşımıza yıldırma amacıyla toplamda 600 bin TL'lere varan idari para cezaları verilmişti. Para cezaları bizleri yıldıramadı ve Alamosgold'u Kirazlı'dan hep birlikte kovduk.

“ALAMOS GİTTİ, TÜMAD DA GİDECEK! TÜMAD MADRADAN DEFOL!” “BigaYarımadasında dayanışma içinde yoğun bir emek ile ekoloji mücadelesi

veren Kazdağı Koruma Derneği ve BURÇEP, Kazdağları Ekoloji Platformu'muzun ve Ekoloji Birliği'nin saygın ekoloji örgütleridir. Diğer bileşenlerimizle birlikte başta altın madenciliği, termik santrallar olmak üzere JES'ler, RES'ler, derin deniz deşarjları, imar projeleri ve son dönemde de Akçay Sazlığı ve Sulak Alanının talanına karşı önemlikazanımlar elde edilmiş olması ve pek çok ekokırım projesinin durdurulması nedeniyle hedef gösterilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmışlardır. Benzer suçlamalar ve cezalar diğer bileşenlerimiz ve ekoloji örgütlerine karşı da sürdürülmektedir.

“BASKILAR BİZİ SUSTURAMAZ! AKÇAY SAZLIĞI, KUŞLARIN YUVASI. KORUNMALIDIR!”        

“Ekoloji mücadelesine yönelik itibarsızlaştırma, marjinalize etme, kriminalize etme gibi saldırıları Bergama sürecinden bu yana sürüyor. Arkasında kimler olduğunu biliyoruz. Ne kadar çabalarsa çabalasınlar, maden şirketleri tarafından yazdırılan ve dağıtılan kitaplar, çeşitli odaklar tarafından çıkartılan asılsız haberler baskılar, saldırılar, para cezaları bizleri yıldıramaz ve mücadelemizden vazgeçiremez. İktidarın ve sermayenin “daha fazla rant ve kar” için doğayı sömürmesine karşı, yaşam alanlarımızı ve doğamızı korumaya, saldırıya uğrayan örgütlerimizle dayanışmaya devam edeceğiz..

(Haber: C.saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans