ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

UGANDA BÜYÜKELÇİSİ STEPHEN MUBIRU ÇELMAK’ı ZİYARET ETTİ

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Stephen Mubiru ve Ticari Ateşe Julius Mwijusya çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çelmak Tarım Makinaları tesislerini ziyaret etti.

 Türkiye'nin önemli tarım makinesi imalatı markalarından Çelmak'ın ürünleri hakkında incelemelerde bulunmak üzere Uganda Büyükelçisi ve Ticari Ateşe Balıkesir'de kurulu bulunan ve üretim yapan Çelmak Tarım Makinalarını ziyaret ederek Çelmak Grup Başkanı İsa Tamer Çelik İle görüştü.

 

Dünyanın pek çok köşesine imal ettiği ürünleri ihraç eden Çelmak Tarım Makinaları ihracat pazarını genişletme eğilimindeki Afrika kıtasından önemli ziyaretçileri ağırladı.
Çelmak tarafından üretilen makinaların Uganda Büyükelçisi tarafından ziyaret edilmesinin ardından  Çelmak adına Grup Başkanı İsa Tamer Çelik bir açıklama yaptı. Çelik açıklamasında Uganda Büyükelçisi Sayın Stephen Mubiru'yu ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını, Büyükelçilik yetkililerinin Çelmak ürünlerine büyük bir ilgi gösterdiklerini ifade ederek temasların sonucunda Balıkesir'de üretimini yaptıkları tarım makinelerinin Afrika'nın pek çok köşesine ulaşmasını ümit ettiklerini söyledi.

 

İsa Tamer Çelik: “ Afrika ve Uganda pazarı bizim için çok önemli. Afrika tarlalarında Çelmak markalı tarım makinelerini görmek için çok çaba sarf ettik. Uganda çiftçisinin Balıkesir üretimi tarım makinalarını kullanacak olması bizleri çok heyecanlandırmıştır.  Bu tür işbirlikleri ile Balıkesir'den firmaların anlaşmalarla yeni pazarlara girmesi en büyük dileğimizdir. Çelmak olarak ihracata odaklandık. Avrupa'da, Balkanlar'da, Uzak Doğu'da, Orta Doğuda ve Afrika'da Çelmak ürünleri çiftçiler ile buluştu.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans