ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AVM İHALESİNİN İPTALİ, HALKI SEVİNDİRDİ

Burhaniye Belediyesi'nin 23 yıllık üst kullanım tahsisi ile, daha önce ses sanatçısı İbrahim Tatlıses ile imzalamış olduğu Taleyli Kırsal Mahallesl Adyar yolu girişindeki zeytinlik alana Alışveriş merkezi (AVM) yapımı ihalesi yeterince rekabet ortamı oluşmadığı ve halkın hassasiyetleri göz önüne alınarak iptal edildi.

            Bilindiği gibi, bu projeye karşı çevre örgütleri büyük tepki gösterirken, Burhaniye esnafı ve kamuoyunun da baskısı vardı. Burhaniye Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Belediyemizce 23 yıllık üst kullanım hakkı tesis edilerek yapımı ve işletmesine ait ihalesi yapılan AVM (Alışveriş Merkezi) sözleşmesi; idaremizce yeterli rekabet ortamı oluşmadığının değerlendirilmesi ve ayrıca yer seçimindeki kamuoyunun hassasiyeti de göz önüne alınarak iptal edilmiştir. Belediyemizce daha uygun bir yer seçimi tespiti için çalışma yapılacaktır” denildi.

            İHALEYE SADECE BİR TEKLİF VERİLMİŞTİ

Aralık 2021'de yapılan ihaleye yalnızca ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'e ait olan şirket teklif vermiş ve  ihaleyi 93 milyon 752 bin TL muhammen bedel ile kazanmıştı. Burhaniye Belediyesi'nin Encümeni kararı ile onaylanan ihale sonucu, imza töreni ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlıses ile Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler arasında gerçekleştirilmişti. İmzalanan bu sözleşme ile üzerinde yüzlerce zeytin ağacının bulunduğu 24 000 metrekarelik (24 Dönüm) Adyar yolu girişindeki araziye iş ve eğlence yerleri ve kültür merkezi yapılacaktı. AKP'ye yakınlığı ile bilinen İbrahim Tatlıses ise sözleşmenin imza töreninde yaptığı açıklamada gerçekleştirecekleri bu proje sonunda 700 kişiye iş alanı yaratmış olacakları müjdesini vermişti. Başkan Deveciler ise “Kentimize değer katmaya söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz” diye konuşmuştu.

ÇEVRE ÖRGÜTLERİ VE HALKIN HASSASİYETİ ETKİLİ OLDU

Projeye ilk gününden bu yana halk ve yaşam savunucuları tepki göstermekteydi. 175 civarında zeytin ağacının kesilecek olması yanında Burhaniye de zaten zor günler yaşayan küçük esnafın da tamamen yok olacağı kaygısı ile tepkiler oldukça yoğunlaşmıştı. Konuya ilişkin kendisi ile konuştuğumuz Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler Çevre örgütlerini anlamakta zorlandıklarına vurgu yaparken Burhaniye de zeytin ağaçlarına sahip çıkarlarken Adliye sarayı inşaatı için kesilen 100 kadar çam ağacına ses çıkarmadıklarını ifade etti. Burhaniye Çevre Platformu sözcüsü Filiz Sonsuz ise: ”Bir ağaç kesilecek ise biz önce kamu hukuku açısından bir yararı olup olmadığına bakarız.” Diyerek, yeni adliye sarayının halkın ulaşımı açısından aynı yerleşkeye yapılmasının halk açısında önem taşıdığına vurgu yaptı.

(C.SAFFET YILMAZ/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans