ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP KARESİ ÇALIŞMA BÜROSU SALDIRGANLARINA “İYİ HAL “ İNDİRİMİ !

CHP Karesi İlçe Başkanlığı'nın 1. Sakarya Mahallesi'nde yer alan çalışma bürosuna yapılan saldırıyla ilgili iki yargı kararı verildi..  CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve davayı takip eden CHP Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Av. Burcu Özer tarafından konuyla ilişkin çalışma bürosunda yapılan basın açıklamasında kararı kabul etmeyeceklerini ve istinaf mahkemesine ceza artırımı için başvuruda bulunacaklarını ifade ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığı'nın 1. Sakarya Mahallesi'nde yer alan çalışma bürosuna iki farklı zamanda yapılan saldırılar ile ilgili bilgilendirme yapan Av. Burcu Özer saldırının her iki failinin de ceza aldığını söyledi. Bu tür eylemlerin bir daha yaşanmaması adına hukuki süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Özer konuyla ilgili bilgi verdi.

İKİ FARKLİ SALDIRI OLMUŞTU

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “04.09.2020 ve 08.04.2021 tarihlerinde Karesi İlçe Örgütümüze ait 1.Sakarya Mahallesi'ndeki çalışma büromuza saldırılar gerçekleşti. Birincisinde dışarıda hem Türk bayrağına hem de partimizin bayrağına zarar verilmişti. İkinci saldırıda ise camlarımız kırılmıştı, tüm bunları da kamera kayıtlarından öğrenmiştik. İkisi hakkında da yasal soruşturma başlatıldı. Bununla ilgili süreçler yarım da olsa tamamlandı.  İlk sonuçlar alındı. İlk saldırıyı yapan A.S adlı şahıs bir yıl hapisle cezalandırıldı bu cezadan  1/6 oranında iyi hal indirimi yapılarak 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Biz bu davada iyi hal uygulanmasının anlamsız ve yersiz olduğu kanısındayız. Bu nedenle ve ceza artırımı talebi ile İstinaf Mahkemesi'ne başvurduğumuz için hukuki süreç devam etmektedir. İkinci saldırıya CHP Genel Merkezi de müdahil oldu. Bu müdahil sürecinde Av. Burcu Özer davayı takip etmişti” ifadelerini kullandı.

CEZALARI BELİRLENDİ

Dava sürecini CHP Genel Merkezi ve CHP Karesi İlçe Başkanlığı'nın adına takip eden Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Av. Burcu Özer; “ Karesi İlçe Başkanlığımızın 1. Sakarya Mahallesi'ndeki temsilciliğine yedi ay arayla gerçekleştirilen iki farklı saldırıya ilişkin mahkeme kararını verdi. Birinci olayda Türk bayrağını ve parti bayrağını kesen A.S hakkında mahkeme cezalandırılmasına karar vermiştir. Kesin olmayan mahkeme kararına göre TCK'nın 152.maddesinde 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve onaylanmıştır. İkinci olayda tüm manevi değerlerimize önce hakaret eden daha sonra eline aldığı taşla temsilciliğimizin camını kıran sanık Y.G hakkında mahkeme cezalandırılmasına karar vermiştir. Y.G hakkında daha önce verilen ertelenmiş kararlar açıklanmış ve bozulmuştur. Bu iki şahısın daha öncesinde sabıkası vardır” derken kararı İstinaf mahkemesine götürdükleri için hukuki sürecin devam ettiğine de vurgu yaptı.
(C.SAFFET YILMAZ/ www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans