ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HAYALİNİN PEŞİNDEN KOŞTU 62 YAŞINDA ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDU

Bandırma'da, 62 yaşındaki Nilgün Germiyan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” bölümünü bitirerek, diplomasını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde aldı.

2017 yılında üniversite öğrenimine başlayan Germiyan, 4 yıllık eğitim-öğretim dönemini, bütünlemeye bile kalmadan, zamanında bitirdi.

HAYALİMDE HEP HUKUK FAKÜLTESİ VARDI

Aslen Bandırmalı, ataları Osmanlı-Rus savaşından sonra Türkiye'ye yerleşen, yedi kuşaktan beri Bandırma'da yaşayan bir ailenin çocuğu olan Germiyan, liseden mezun olduktan sonra hemen memuriyete girmesi üzerine çok istemesine karşın yüksek öğrenim görememenin burukluğunu yaşadığını vurgulayan Germiyan, şunları söyledi:

“1979-2001 yılları arasında Bandırma Belediyesi'nde memur olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Ancak aklımda hep hukuk öğrenimi görmek vardı. Hayallerimi Hukuk Fakültesi'ni bitirmek ve şiddete uğrayan, katledilen kadınları avukat olarak savunmak vardı. Ancak girdiğim üniversite sınavında, Hukuk Fakültesi için puanım tutmadı. Puanım ancak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi bölümüne yetti. Dört yıl, çok keyifli bir eğitim-öğretim gördüm ve çok yararlı bilgiler edindim. Dört yıllık eğitimimin ardından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hem diplomamı, hem de onur belgemi almamın mutluluğunu yaşıyorum.”

HUKUK ÖĞRENİMİ GÖRMEK İSTİYORUM

Evli ve iki çocuk annesi, Nilgün Germiyan.

Oğullarından biri elektronik mühendisi, diğeri ise biyomühendisi olup, kök hücre üzerinde çalışıyor ve halen Ege Üniversitesi'nde doktora eğitimi görüyor.

Germiyan'ın aklında şimdi de Hukuk Fakültesi mezunu olmak var. Bu hayali hakkında da şöyle konuşuyor:

“Şimdi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde, Hukuk Fakültesi'nin açılmasını bekliyorum. Eğer bu fakülte açılır ve sınavı kazanırsam, mutlaka fark derslerini vererek mezun olmak istiyorum. Avukat olduğum takdirde şiddete uğrayan, katledilen kadınların haklarını savunmak için mücadele edeceğim.”

Germiyan, “Kadınlar, yaşları ne olursa olsun kendilerine dikte ettirilen yaşamı kabul etmeyip, hayallerinin peşinde koşsunlar. Tabii ki sosyal yaşamdan da hiç kopmasınlar” dedi.  (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans