ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADINLARDAN ŞAHİN'E TEPKİ

Adalet Ve Kalkınma Partisi(AKP)'nin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve sözcüsü Mehmet Birol Şahin'in, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeni ile sosyal medyada adeta günle alay edercesine yaptığı paylaşım her anlayıştan kadın örgütlerinin tepkisine neden oldu. Balıkesir Kadın Platformu, yayınladığı basın açıklamasında “Mehmet Birol ŞAHİN yaptığı bu paylaşımla hem kendisinin hem de mensubu olduğu anlayışın Kadın düşmanı zihniyetini ortaya koymuştur.” denilirken, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.

“AKP'nin Beledi ye Meclis üyesi ve  Balıkesir Büyükşehir sözcüsü Mehmet Birol ŞAHİN adlı şahıs, Kadınların Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü tiye alan bir sosyal medya paylaşımında bulunmuştur. Mehmet Birol ŞAHİN yaptığı bu paylaşımla hem kendisinin hem de mensubu olduğu anlayışın Kadın düşmanı zihniyetini ortaya koymuştur.

BİZ KADINLARI YILDIRAMAYACAKSINIZ!

“Biz kadınlar:

Kadına şiddeti, tacizi, tecavüzü sıradanlaştırarak, kadın düşmanı yasalar çıkararak, failleri koruyarak, kadın düşmanı politikalar yürüterek, kadını sosyal yaşamdan koparıp, aile içine hapsetmeye çalışarak, cinsiyetçi söylem ve uygulamalarla bizleri zapt-ı rapt altına almaya çalıştığınızın farkındayız. Bizleri yıldırmak, kadın mücadelesini boğmak için her türlü yöntemi ve elinizdeki bütün imkanları kullandığınızın da farkındayız. Bütün baskılarınıza rağmen gün geçtikçe büyüyen, kadınların eşitlik mücadelesinden ödünüz kopuyor. Bu yüzden bu kadar çirkinleşip bayağılaşıyorsunuz.Nefretiniz bu yüzden.

“Balıkesir Kadın Platformu olarak,

Bütün Kadın düşmanı zihniyetlere şunu hatırlatmak isteriz ki:Her durumda ve koşulda ;eşit ,Özgür,şiddetsiz,insanca bir yaşamı kazanma mücadelemiz; dün olduğu gibi bu gün de yarın da yükselerek devam edecektir. Mehmet Birol Şahin ve kadın düşmanı zihniyetleri kınarken , bizleri çıktığımız yoldan çevirecek her türlü çaba, yöntem ve baskının beyhude olduğunu hatırlatarak, onları kendi karanlıkları ile baş başa bırakıyoruz.”

BALIKESİR KADIN PLATFORMU
(Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)     


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans