ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

VEFATININ 46.YILINDA İSMET İNÖNÜ ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’inci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2’inci Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 46. yılında hem Balıkesir'de hem de Edremit ilçesi  Altınoluk Mahallesi’ndeki anıtı başında törenle anıldı.

Saat 11.00 de Atatürk Anıtı'ndaki anma törenine, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin,CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli,CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın  ile çok sayıda partili katıldı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı konuşmasında, ” Siyasi ve askeri başarıları ile Türk ulusuna sayısız hizmetleri bulunan ilk Başbakanımız,  ikinci Cumhurbaşkanımız,  CHP’nin 2’nci Genel Başkanı,  Atatürk’ün en yakın silah ve mücadele arkadaşı, Lozan kahramanı, büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü ölümünün 46. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Milletvekili Ensar Aytekin İsmet İnönü’nün ülkemize,demokrasiye önemli hizmetleri olduğunu vurgularken, “Büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü vefatının 46.yılında bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde anıtı önünde düzenlenen anma törenine ise, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, Edremit Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı. İsmet İnönü Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi çelenginin bırakılmasıyla başlayan tören, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın İsmet İnönü’yü andığı anlamlı konuşmasıyla devam etti. Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Atatürk’ün deyimiyle milletin makus talihini yenmiş, 2.Dünya Savaşı’nda ülkemizi felaketten korumuş büyük bir devlet adamını anmak kadar anlamanın da gerekli olduğu bir gündeyiz. Her fırsatta ona saldıranların, onu hedef alanların eksik olmadığı ülkemizde duygularımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Mesela ben İsmet İnönü’yü sakız gibi ağzına dolayanları gördükçe şunu düşünürüm. İsmet İnönü olabilmek için, Yemen’de vuruşman lazım. Balkan Harbi’nde savaşman lazım. Çanakkale’de dövüşmen lazım, Doğu Cephesi’nde mücadele etmen lazım. Suriye- Filistin Cephesi’nde vuruşman lazım. Kurtuluş Savaşı’nda, İnönü’de, Sakarya’da, Büyük Taaruz’da çarpışman lazım. İnönü’ye laf etmek için önce onun gibi cesaret, sonra merhamet, hiçbir şey yoksa da nezaket lazım” dedi. İnönü’nün Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Arslan sözlerine devam şu şekilde devam etti: “ İnönü Kuvay-i Milliyeci olmuş, toprakları düşmanlardan kurtarmıştır. Tübitak’ın temelini atmış, bilimi gericilikten kurtarmıştır. Lider olmuş, ülkeyi 2.Dünya Savaşı’ndan kurtarmıştır. Köy Enstitülerini kurmuş, gençliği cehaletten kurtarmıştır. Şurası kesin ki İnönü çok şeyi kurtarmıştır. İsmet İnönü’yü vefatının 46.yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Duygu dolu anların yaşandığı anma töreni, İsmet İnönü Anıtı’na karanfil bırakılmasıyla son buldu.

 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans