ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADINLARDAN BETONLAŞMAYA HAYIR!

Edremit Körfezi'nde yaşayan kadınlar, Burhaniye İskele Mahallesi'nde yapılmak istenen 11 katlı otele karşı bir araya geldiler.Hazırladıkları dövizlerle önce İskele Mahallesinde yapılması düşünülen otel inşaatı alanında,daha sonra da Burhaniye Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile talep ve itirazlarının dile getiren Bağımsız Kadın Platformu'na mensup kadınlar, otelin yapılacağı alanda iş yerleri bulunan balıkçı ve esnaflarla görüşerek onların da otelin yapılmasına dair itirazlarını dinle getirdiler. Bağımsız kadın platformundan Deniz Şimşek'in okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi.                                               

, "Son dönemde Burhaniye Belediyesi önce AVM projesi ile zeytin ağaçlarının katli ile önümüze geldi ama gelen tepkiler sonunda bu projeyi durdurma kararı almıştı. Bu günlerde 11 katlı otel projesi icat ederek, halkın yine istemlerini göz önüne almadığı gibi, bulunan bölgedeki ekolojik dengeyi de gözetmeyerek halkın arsasını halkın yararına değil, otel yatırımcılarına açarak  çılgın projeler kervanına katılıyor.”

“İNSAN ODAKLI HİZMET İSTİYORUZ”

"Bizler, bölge yaşayanları olarak, kar değil insan odaklı planlar yapmasını talep ediyoruz. yükümlü belediyeler sadece bir kişiye ve bir gruba kar sağlamak dışında faydası olmayan hatta sahil şeridini geniş halk kesiminin kullanımının elinden alacak bu otel yapımını derhal durdurulmasını istiyoruz. Nitelikli Doğal  Sahil şeridimizde otel yapılmasına biz başta kadınlar olarak itiraz ediyoruz. Doğaya çevreye duyarlı Halkçı bir parti ve belediyecilik yaptığı iddiasındaki CHP yetkililerin bizlere rağmen, bize karşı tutum almayarak bu yapılaşmaya izin vermeyeceğine, seçim vaatlerinin boş olmadığını görmek istiyoruz.

“Betonlaşmaya hayır-Rantın sesini değil doğanın insanın, halkın sesini dinle- otel projesine hayır" sloganları atan kadınlar, sonrasında 25 Mart Cuma günü  saat 13'te itiraz dilekçelerini de vermek için belediyenin önünde toplanacaklarını ilettiler ve herkesi itiraz etmeye, çılgın projelere karşı durmaya çağırdılar. (Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans