ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HUKUK, CENGİZ DİKİCİ’Yİ HAKLI BULDU

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu tarafından parti üyeliği düşürülen S. Cengiz Dikici , Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu'nun bu kararı onaylaması sonucu, Ankara 38.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunmuştu. Bugün yapılan duruşmada  mahkeme Dikici'yi haklı buldu. Mahkeme böylece S.Cengiz Dikici'nin parti üyeliğini iade etmiş oldu.

Cengiz Dikici'nin Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu tarafından 3'e karşı 5 oy ile partiden ihraç edilmesi sonucunda, bu kararın Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulunca da 7'ye karşı 8 oyla onaylanmasıyla, Dikici'nin partiden ihraç kararı kesinleşmişti. Yüksek Disiplin Kurulu'nun bu kararına karşı Ankara 38.Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz davası açan S.Cengiz Dikici, Bugün görülen 4.duruşma sonucu itirazı haklı bulunarak parti üyeliğini yeniden kazandı.


ADALET VURGUSU YAPMIŞTI

S.Cengiz Dikici itiraz başvurusu öncesi yaptığı açıklamada adalet vurgusu yaparken; “Partimin içerisinde bulamadığım adaleti genel hukuk içerisinde aramak zorunda kalıyor olmak benim için çok daha düşündürücü !” demişti. Mahkeme heyetinin bu kararına itiraz edilemeyeceği bildirirken, Duruşma için Ankara da bulunan Sn. Dikici ile yaptığımız telefon görüşmesinde “Mahkemenin çok doğru bir karar verdiğine inanıyorum, mutluyum.” Derken, önümüzdeki günlerde Balıkesir'e döndüğünde dava süreci ve konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacağını bildirdi. Mahkeme Dikici'yi haklı bulurken, Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararını da iptal etmiş oldu.

(Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans