ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BANDIRMALI SEMA GÜR'E BM ÖDÜLÜ

İzmir'de başladıktan sonra 30 ülkeye yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu başlatan Bandırmalı Sema Gür ve Pınar Pinzuti'ye, Birleşmiş Milletler(BM) tarafından “2022 Dünya Bisiklet Günü Özel Ödülü” verildi.

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu 2013 yılında, İzmir “Saat Kulesi”nin önünde başlatan ve daha sonraki yıllarda organizasyonun 30 ülkeden 155 kente ulaşmasını sağlayan Sema Gür ve Pınar Pinzuti, başarı öyküleriyle Birleşmiş Milletler'in(BM) “2022 Dünya Bisiklet Günü Özel Ödülü”ne değer bulundu.

Üye devletlerin oylarıyla, 2018 yılında 3 Haziran'ı “Dünya Bisiklet Günü” ilan eden Birleşmiş Milletler'in, 2022 yılında, “Bisiklet kullanmayı teşvik etmek konusundaki liderlikleri ve mükemmellikleri” dolayısıyla Gür ve Pinzuti'yi ödüllendirdikleri açıklandı.

Böylece, binlerce kişiye esin kaynağı oluşturan Bandırmalı Sema Gür ve söz konusu turu birlikte başlattıkları Pınar Pinzuti, geçmiş yıllarda Slovak sporcu Peter Sagan gibi dünyaca ünlü isimlere de verilen “Özel Ödül”ü kazanan ilk Türk vatandaşları oldular.

Bandırma'nın eski Milli Eğitim Müdürleri arasında yer alan, eğitimci Orhan Gür'ün kızı olup, 1973 yılında, Bandırma'da doğan Sema Gür, 1997 yılından beri İzmir Amerikan Koleji'nde tarih öğretmeni olarak görev yapıyor.

Bisiklet kullanmayı babası Orhan Gür'den öğrendiğine dikkati çekip, “Uçuşan Teker” olarak anılan Sema Gür, “Bu yıl, 18 Eylül 2022'de yapılacak turumuza herkesi bekliyoruz” dedi. (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans