ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Kadınlar GELECEĞİMİZ YARINIMIZ İÇİN SUSMAYACAĞIZ! dediler.

Burhaniye'de betonlaşmaya hayır diyen Burhaniye Bağımsız Kadın Dayanışması'ndan Kadınlar, iskele de yapılması planlanan 11 katlı otel projesine hayır demek için Burhaniye Belediyesi önünde açıklama yaptılar.  Açıklamaya Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması' da destek verdi.  Dayanışma üyeleri , daha sonra Burçep'le birlikte itiraz dilekçelerini sundular.

Geçen pazar ve pazartesi (20-21 mart) iskele  mahallesinde balıkçılar ve esnafla sohbet edip halkın  otel ve betonlaşmaya dair fikirlerini soran kadınlar, balıkçıların önünde ve 11 katlı otelin yapılacağı söylenen belediyeye ait park olan kullanılan arsada ve sonrasında belediye binasının önünde  itirazlarını dile getirmişlerdi.  25 mart cuma günü de saat 14.00 de yine belediye önünde tekrar Belediyeyi halktan yana projeler yapma gerekliliğini hatırlattılar.

"Üstelik, 11 kat olması düşülen otelin bulunduğu mahalde zaten en çok 5 kat imar izni varken, sadece otel için 11 kat olarak değiştirilmesi de yönetmeliklere aykırıdır." diyen kadınlar "Bizler bölge insanı olarak, kar değil insan odaklı planlar yapmak yükümlü belediyeler görmek istiyoruz.  Sadece bir kişiye ve bir gruba kar sağlamak dışında faydası olmayan hatta sahil şeridini geniş halk kesiminin kullanımının elinden alacak bu otel yapımını derhal durdurulmasını istiyoruz." dediler.  Körfez  ve Burhaniye Bağımsız Kadın Dayanışması üyesi kadınlar  "Doğaya çevreye duyarlı Halkçı bir parti ve belediyecilik yaptığı iddiasındaki CHP yetkililerin bizlere rağmen, bize karşı tutum almayarak bu yapılaşmaya izin vermeyeceğine, seçim vaatlerinin boş olmadığını görmek istiyoruz"  Ranta değil, halka kulak ver! Rantın değil, halkın sesini dinle! diyerek basın açıklamasını sonlandılar. Burçep üyeleri ile birlikte itiraz dilekçelerini imzalayarak belediyeye ilettiler.

 

 

 

 

Basın açıklaması

GELECEĞİMİZ YARINIMIZ İÇİN SUSMAYACAĞIZ!

İTİRAZ EDİYORUZ! BETONLAŞMAYA HAYIR DİYORUZ!                

Balıkesir Burhaniye ilçesi İskele Mahallesinde Belediye'ye ait sahil şeridinde ( 830 ada,1 Parsel) yapılması planlanan ONBİR KATLI otel projesi ile ilgili Uygulama İmar Planı Değişikliğine gidilmiştir. Çevre yapılaşması bir kaç iken sadece bu otel yapımı için imar planı 11 kat olarak değiştirilmiştir. imar plan değişikliği ile yapılacak olan yapının kat adetinin 5 den 11 e çıkarılması plan yapılmasına dair yönetmeliklere aykırıdır.

İtirazımız var!, betonlaşmaya  hayır!      

AVM yapımına nasıl karşı geldiysek, şu anda biz kadınlar 11 katlı ucube çılgın projeye karşı geliyoruz! zeytinliklerimize nasıl sahip çıkmak istiyorsak, dağlarımıza ovamıza suyumuza nasıl dokunma diyorsak, halkın yeri olan topraklara arsalara da dokunma, halk için bir şeyler yapmayacaksan niye oraları özelleştirirsin! Bizler bölge insanı olarak, kar değil insan odaklı planlar yapmak yükümlü belediyeler görmek istiyoruz.  Sadece bir kişiye ve bir gruba kar sağlamak dışında faydası olmayan hatta sahil şeridini geniş halk kesiminin kullanımının elinden alacak bu otel yapımını derhal durdurulmasını istiyoruz.

Ekolojik dengeyi bozma!

Bu doğa harikası alanımızın otellerle bozulması değil, koruma altına alınması istiyoruz.Bu doğa harikası beldemizin ekolojik dengesine yapılan saldırılara karşı topyekün ses çıkarırken, bizden oy isteyenlerin artuk rantın değil, halkın sesini duymasını istiyoruz! Üstelik, yapılmak istenen bu otel ilçenin, dünya çapında kabul edilen nadir doğasına, suyuna, denizine,  zarar verecek, bu hiç hesaplanmıyor mu, neden gözardı ediliyor?  Otelin gençlere iş olanağı sağlayacağı iddiası ver sürekli, doğru değildir. Gençlere iş olanakları, otel ya da AVM'ler yaparak sağlanmaz. Oteller ve AVM'ler işsizliğe çare olsun diye yapılmamaktadır 100 kişiye 200 kişiye istihdam sağlanacağı iddiasıyla sadece göz boyamaktadır.

Bölgemizde ve ilçemizde yeterince otel vardır. Otel yaparak turist çekilmeyeceğini Pandemi döneminde bir kez daha gördük. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar artık beton yığınları arasında tatil yapmak istememektedir. Betonlaşmaya, halka değil ranta hizmet eden çılgın projelerinizden bıktık!. iskelede mahallesinde  yapılması düşünülen otele itirazımız var, doğaya, talana açılan tüm projelerinize itiramız var, kadınlar susmayacaklar!

Havama toprağıma, suyuma denizime, zeytinime yeşile, dağıma taşıma dokunma!

Nitelikli Doğal  Sahil şeridimizde otel yapılmasına biz başta kadınlar olarak itiraz ediyoruz. Doğaya çevreye duyarlı Halkçı bir parti ve belediyecilik yaptığı iddiasındaki CHP yetkililerin bizlere rağmen, bize karşı tutum almayarak bu yapılaşmaya izin vermeyeceğine, seçim vaatlerinin boş olmadığını görmek istiyoruz.

Ranta değil, halka kulak ver! Rantın değil, halkın sesini dinle!

Burhaniye Bağımsız kadın Dayanışması


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans