ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SİYASİ KOMPLO MEYVESİNİ VERDİ

Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Gazi Pişkin hakkında 16 Mart 2022 tarihinden bu yana yerel basın ve Balıkesir kamuoyunda değişik biçimlerde dile getirilen rüşvet iddiaları olayı yargıya intikal etmiş olmasına karşın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olurları ile bugün H.Gazi Pişkin Gömeç Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği görevlerinden azledildi. Böylece, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliğindeki denge de Cumhur İttifakı lehine bozulmuş oldu.

Daha önce Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelikleri 46-46 iken daha önce İyi Partiden İstifa ederek bağımsız kalan Basri Ersan Kırbaş'ın da Ak Parti'ye geçmesi ile bozulan ittifaklar arası denge H.Gazi Pişkin den boşalan yere de iç tüzük gereği Balıkesir Valiliği'nin İl Seçim Kuruluna vereceği bilgi doğrultusunda muhtemelen bu kişinin AKP'li Halil Eroğlu olacağı kulislerde konuşuluyor.

                                               ASLINDA NE OLMUŞTU?

Söz konusu rüşvet iddialarını yerinde araştırmak ve olayın aslını yerinde öğrenmek için 6 günden bu yana Gömeç ve Edremit Körfezi bölgesindeydim. Edindiğim gerçek belge ve bilgiler 16 Mart 2022 günü Gömeç/Karaağaç Mahallesinde Üç katlı trıbleks binanın vekalet ile iç tadiltatını yapmakta olan İbrahim Okdemir isimli şahıs Gömeç Belediyesine hukuka aykırı olarak, cebindeki telefonu gizli ses ve görüntü alacak şekilde açık halde Belediye Başkan Yardımcısı H. Gazi Pişkin den imar dışı yaptığı tadilat işin ruhsat verilmesi için talepte bulunuyor. Başkan Yardımcısı H. Gazi Pişkin ise Binanın tüm balkonlarını tuğla ile örerek binanın iç alanına dahil etmek sureti ile binanın alanını imara aykırı olarak genişlettiği için böyle bir ruhsatı veremeyeceklerini bildiriyor.Bunun üzerine red cevabı alan şahıs vedalaşarak belediyeden ayrılırken yanında birlikte getirdiği diğer arkadaşı ile aralarında cep telefonu kaydı devam edeken belediye merdivenlerinden inerken arkadaşı ile aralarında şöyle bir konuşma geçiyor. ” Ya ben 10-15 vereyim, durumum yok diyorum. Adam illa 50 Bin istiyor” Oysa H.Gazi beyin odasındayken aralarında geçen konuşma kayıtlarında kesinlikle para isteme diye bir diyalog yok.Not. (Bu konuya ilişin haberimizde yer alan tüm konuşma kayıtları çözümleri,telefon kayıtları ve ifade tutanakları elimizde mevcut olup itiraz halinde kamuoyu ve hukuki makamlarca paylaşılacaktır.) Bu da gösteriyor ki, yaşananlar birtakım siyasi rakipleri tarafından kurgulanarak önceden planlanmış bir senaryo gerçekleştirilerek hazırlanmış bir tuzaktan başka bir şey değil.Olayda adı geçen İbrahim Okdemir adlı şahit ise, tamamen olayın piyonu rölündeki seçilmiş bir aktör.

                                               SONRAKİ GELİŞMELER VE BAZI YEREL BASININ ASPARAGAS YAYINLARI

Görüşme sonunda, İkametinin bulunduğu Karaağaç Mahallesi/Artur Sitesi jandarma karakoluna (Hukuka aykırı olarak elde ettiği)cep telefonu kaydını delil diye göstererek H.Gazi Pişkin hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Doğal olarak jandarmanın daveti ile ilgili karakola giden H.Gazi Pişkin olayın aslını anlatarak tüm iddiaları reddetmişti. Bu gelişme sonunda daha önce de şantaj ve yalan haber yaptığı sabit olan  Doğan Doğan isimli şahsın bu gelişmeyi saptırarak, “Edremit Son Dakika”  adlı sosyal alanında. Haberleştirdiğine tanık olduk. H.Gazi Pişkin iddialar üzerine sadece jandarma karakolunda ifade vermmiş olmasına karşin sözü edilen bu yayıncı Sn.Pişkin için önce “Gözaltında” sonrasında “Adli kontrolle serbes bırakıldı.” İfadelerini kullanarak asparagas yayınlarını sürdürdü. Bu ve benzeri asılsız haberler ileriki günlerde de diğer yerel basın organlarına servis edilerek en sonunda düm H.Gazi Pişkin'in tutuklandığına dair söylentilerle dek yaygınlaştırıldı.Sonuç olarak: Elde ettiğimiz belge, bilgi ve görüştüğümüz şüphelinin ifadeleri ve 6 günlük izlenimlerimiz zleışığında, hazırlanış ve uygulanışı göz önüne alındığında, tüm bu olanların siyasi bir komplodan ibaret olduğunu açıkça göstermektedir. Gelişmelerin bu boyuta varmasındaa Sn.Gazi Pişkin ve mensubu olduğu CHP il  örgütünün ile Gömeç Belediyesi'nin de 15 günden bu yana sesiz kalarak, ne bir tekzip ne de bir basın açıklaması yapmamış olmalarının gelişmelerin bu duruma gelmiş olmasında katkısı olduğunu sanıyoruz. Zira 29 Mart günü CHP İl Örgütü'n den bir heyetin Gömeç'e gelerek birlikte basın açıklaması yapacaklarının bir gün önce bildirilmesine karşın ertesi gün açıklamayı gerekçesini dahi bildirmeden iptal etmiş olmaları bunun sadece bir kanıtıdır.  

                                               HUKUKİ SÜREÇ BEKLENMEDEN AZLEDİLDİ

Oysa bir kamu görevlisi hakkında ortaya atılmış bir iddia var ise ve bu adli makamlara intikal etmiş ise bağlı bulundu il veya ilçe amirliğince davanın selameti açısından  dava sonuçlanana dek geçici olarak açığa alınır. Bu kuralın uygulanması yerine sanki suçu sabit görülmüş gibi görevden derhal el çektirilmiş olması anlamlı ve o kadar da düşündürücüdür. Tüm bu yaşananlarda kimin veya kimlerin parmağının var olduğu mutlaka aydınlatılmalıdır. AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi H.Birol Şahin'in mavi boncuk bulmuşçasına sevinç naraları atarak sosyal alanından bunu muştulamasına bakılır ise bazı şeyler anlaşılıyor. Takipçisi olacağımız gerçeklerin hukuki süreç sonunda bir an önce aydınlanacağı umut ve dileklerimizle…

(Haber: C.Saffet Yılmaz/ www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans