ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADIN GİRİŞİMCİLERE MİKROKREDİ DESTEĞİ

Altıeylül Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında kadın girişimcilere mikrokredi, e-ticaret ve sigorta uygulamalarıyla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

 

5 BİN 700 KURSİYER SERTİFİKALANDIRILDI

Altıeylül Belediyesi, 2015 yılında hizmete aldığı Altıeylül Gelişim Merkezi Meslek Edindirme Kursları faaliyetleriyle birlikte Altıeylül'de ikamet eden vatandaşlara talep etmeleri durumunda mesleki eğitimler vererek önemli bir açığı gidermiş oldu. Altıeylül Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda ise toplamda 5 Bin 700 kursiyere meslek eğitimi verilerek sertifikalandı. Özellikle kadınların iş hayatında aktif bir şekilde yer alarak ekonomiye doğrudan dâhil olması için gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde kadınların istihdamı artarken ekonomideki rolü de aynı oranda yükseliyor. Bu bağlamda ihtiyaç duyulan sermaye için ise Altıeylül Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı kolları sıvayarak anlamlı bir iş birliği protokolü imzaladı.

 

BAŞKAN AVCI “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA KARAR VERDİK”

Gerçekleştirilen anlamlı protokol ile bankacılık ve ilgili hizmetlere ulaşma konusunda erişim zorluğu çeken girişimci ve çok küçük işletmelere mikrokredi, sigorta ve e-ticaret imkânı sağlanarak ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlanması hedefleniyor. Verilecek mikrokredi sayesinde öncelikle kadınların kendi kendilerine gelir sağlayabilmeleri için küçük miktarlarda sermaye sağlanarak gelir elde etmeleri için vakfın bildireceği ve vakıf adına açılmış bir banka hesabına 300 Bin TL fon ayrılması planlanıyor. Özellikle kadınları ekonomiye doğrudan dâhil ederek iş hayatındaki etkinliklerini arttırmayı planladıklarını ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte ortaklaşa imzalamış olduğumuz iş birliği protokolü ile ekonomik anlamda sıkıntı çeken ve girişimci ruha sahip olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan mesleki eğitimlerinin yanında yine ihtiyaçları olan sermaye hususunda da Altıeylül Belediyesi olarak elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Aldıkları eğitimler ile mesleki yeterliliğe ulaşan fakat klasik yollarla kredi elde edemeyecek kadın girişimcilerimize gelir dağılımındaki adaletsizliği ve işsizliği azaltacak şekilde kendi başlarına gelir getirici faaliyetlerde bulunabilmeleri için sağlayacağımız kredi sayesinde ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans