ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DİKİCİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilen Büyükşehir ve Karesi Belediye Meclis Üyesi Cengiz Dikici,  CHP Karesi İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi.

Alkışlarla karşılanan Cengiz Dikici sözlerinde şunlara değindi:

Bir yılı geçen bir süre zarfında böylesi bir konunun gündemde olmasını şahsım, ailem ve ilçe örgütüm bir türlü kabullenmiyoruz ve kabullenmeyeceğiz.” diyerek sözlerime başlamış idim.

Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

CHP Balıkesir İl Disiplin Kurulu'nca hakkımda oy çokluğu ile verilen Partiden “KESİN İHRAÇ” kararının CHP Yüksek Disiplin Kurulunca da yine oy çokluğu ile onaylanması üzerine yargı yoluna başvurmak zorunda kalmak istemediğim halde “uğradığım hukuksuz ve haksız disiplin süreci için” Siyasi Partiler Kanunun 57. Maddesi;

"Hakkında partiden veya gruptan geçici veya kesin çıkarma cezası verilen parti üyesi, bu cezaya karşı disiplin kuruluna sevk eden organ veya merci veya disiplin kurulunun görev ve yetkisizliği veya alınan kararların kanuna, parti tüzüğüne ve iç yönetmeliğe şekil ve usul bakımından aykırı bulunduğu iddiasıyla, parti itiraz yollarını kullandıktan sonra nihai karar niteliğindeki son karara karşı otuz gün içinde nihai kararı veren merciin bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine itiraz edebilir. Mahkeme bu itirazları, diğer işlerden önce ve en geç otuz gün içinde basit muhakeme usulüne göre inceleyerek karara bağlar, bu karar kesindir.

Hükmü uyarınca Yüksek Disiplin Kurulu kararına karşı yasanın ön gördüğü süre içerisinde yasal haklarımı kullanmak üzere 10 Şubat 2021 tarihinde Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtım. Önce Covid nedeni ile uzayan süreç daha sonra da Mahkemelerin yoğunlukları nedeni ile yeni mahkemelerin kurulması üzerine dava dosyam Ankara 38. Asliye Hukuk Mahkemesine devredilmesi nedeni ile bir kez daha uzadı. Mahkeme Hâkim'inin Bilirkişi incelemesi talebi üzerine dosyam Bilirkişiye gönderildi. Tüm bulguları ile lehime gelen, gerekçelerimi somutlayan Bilirkişi Raporu doğrultusunda Ankara 38. Asliye Hukuk Mahkemesinde ki 2021/304 Esas Sayılı Dava Dosyam 23.03.2022 tarihli duruşması sonucunda “CHP Yüksek Disiplin Kurulunun 18.12.2020 tarih ve 2020/37 esas, 2020/58 karar sayılı Parti Üyeliğinden Kesin Çıkarılmaya ilişkin Kararın İPTALİNE, Sair hususların gerekçeli kararda açıklanmasına, istinaf yasa yolu kapalı ve kesin olmak üzere karar verildi.” Şeklinde sonuçlandı. Bu Mahkeme sürecinde bana Hukuki Hizmet sunan ve davamı takip eden Avukat Ayça KIZILIRMAK ‘a ayrıca teşekkür ediyorum.''

''DENEYİM VE BİRİKİMLERİMİ HALK ADINA KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM''

''2007 yılında üye olarak katıldığım CHP'nin 2011 yılında atama İl Yönetiminde, 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP Karesi Belediye Başkanı Aday Adayı,
2013 – 2019 yılları arasında Parti Eğitmeni olarak, 2018 yılında CHP Karesi Yönetim Kurulu Üyesi ve sonrasında 2019 yılında seçildiğim Karesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yaptığım Cumhuriyet Halk Partimize bugünden sonra “Mahkeme Kararı” ile kaldığı yerden üyeliğime devam ediyorum. Ve yine Belediye Meclislerinde geçmişte olduğu gibi “kamu yararı”, “kente karşı sorumluluk”, “Yapılı Çevre ve Doğa” konularında Mesleğimin verdiği deneyim ve birikimlerimi halk adına kullanmaya devam edeceğim.

Başta sevgili eşim Betül DİKİCİ ve ailem olmak üzere, Partimden ihraç edildiğim süre de dâhil olmak üzere sürekli yanımda olan, destek veren ve uğradığım haksızlık ve hukuksuzluk karşısında benim haklılığıma inanan CHP Karesi İlçe Örgütüme İlçe Başkanımız Sayın Dilek YALÇIN ve şahsında tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize ve sürecin başından bu yana desteklerini sakınmayan partili, partisiz tüm dostlarıma, yoldaşlarıma teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.'' (www.yenihabergazetesi.net)


 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans