ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

AYVALIK VE BALIKESİR’DEN 1 MAYIS’A KATILIM ÇAĞRISI

Ayvalık Demokrasi Platformu ve Balıkesir 1 Mayıs Tertip Komitesi'nce  yapılan basın açıklamaları'nda; 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarına  katılım çağrısı yapıldı. Ayvalık'ta yapılan açıklamada “Bu düzen böyle gitmez! Bu yağma düzenini birlikte  değiştireceğiz. Haydi 1  Mayıs'a” denilirken; Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi ve borçlanma gibi sorunlarla birlikte, ülkemizde insanca yaşamak bir yana, hayatta kalmanın bile her gün zorlaştığına vurgu yapıldı.
Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Bu düzen toplumun işini, aşını, geçimini ve sağlığını korumuyor, aksine tehdit ediyor. Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri, ezdikçe eziyor. Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patronu ve ayrıcalıklı zümreyi korumak için seferber etti, etmeye devam ediyor.Halk işe, ekmeğe, insanca bir yaşama olduğu kadar demokrasi, adalet ve hukuka da aç. Bu düzen yurttaşların hakkını, hukukunu çiğniyor, adaletsizliği büyütüyor.,,

AYVALIK'TA 1 MAYIS KUTLAMA PRROGRAMI

Yoksulluğa  ,yolsuzluğa ve işsizliğe karşı sesini çıkarmak için Haydi  1 Mayıs'a. Zamlar geri alınsın demek için Haydi 1 Mayıs'a.İşsizlik ve pahalılığa karşı sesini yükseltmek için Haydi 1 Mayıs'a.YÖK'e hayır demek için,baskıya , şiddete ve susturulmaya karşı sesini yükseltmek için Haydi  1 Mayıs'a. 3600 EK Gösterge için Haydi  1 Mayıs'a.Parasız eğitim ,parasız sağlık için  Haydi 1 Mayıs'a.

Bizler işçi ve kamu sendikaları ,dernekler , siyasi partilerle oluşturduğumuz AYVALIK DEMOKRASİ PLATFORMU  olarak, 1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü ‘n de herkesi meydanlara bekliyoruz. Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi saat 12:00'da Öğretmenevi  önünde başlayacak yürüyüşe, ve Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitinge davet ediyoruz.”

BALIKESİR'DE 1 MAYIS TÖRENİ KUVAY-I MİLLİYE MEYDANI'NDA

Balıkesir 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından Alihikmet Paşa Meydanında yapılan kitlesel Basın açıklamasında 1 Mayıs'ın işçiler,memurlar,emekliler,kadın ve Üretici köylüler ile gençlerin sermaye sınıfına karşı alanlara çıktığı Birlik,mücadele ve dayanışma günü olduğuna vurgu yapıldı…” 1 Mayıs, emeğin ve alın terinin günüdür.”denilen açıklamanın devamında  şunlar dile getirildi..

“1 Mayıs, işçilerin, emekçilerin sömürüye, işsizliğe, yoksulluğa, karşı birleştiği gündür…2022 yılı 1 Mayıs'ına hayat pahalılığı ve zamlar altında giriyoruz. Akşam, zam haberleriyle yatıyoruz; sabah yeni zamlara uyanıyoruz. Ekmek, su, elektrik, ulaşım… Her şeye zamgeliyor. Bir tek ücretlerimize zam gelmiyor. Her şeyin mayası insan emeği sudan ucuz. Emeği değersiz olan işçinin, emekçinin kendisi de değersizleşiyor… Asgari ücret 4250 lira, emeklilerin maaşları 2500 lira. Ancak dört kişilik bir ailenin gıda harcaması mart ayında 4928 olarak hesaplandı. Bir kişinin ‘yaşama maliyeti' 6473 lira oldu…Yoksulluk sınırı 16520 liraya yükseldi. Milyonlarca işçi, memur, emekli; gece gündüz çalışarak yoksul bile olamıyorsak, bir avuç zengin çalışmadan, milyarlara sahip olduğu içindir. Kapitalizm milyonlarca çalışanın sefalet; bir avuç patronun sefahat içinde yaşadığı sistemdir…

Bütün savaşlar işçi ve emekçilerden çalınan zenginliğin paylaşımından çıkıyor. Bütün savaşlarda emekçi çocukları ölüyor. Dünyanın patronları bu savaşlarda yeni silahlarını sergileyerek, yeni silah pazarları buluyor. Çocuklarına süt veremeyen hükümetler, milyarlarca dolarlık silah satın alıyor. Kapitalizm, içerde ve dışarda savaş demektir.

ANCAK BU BÖYLE GİTMEZ…

Bu duruma bir son vermek için örgütlenmekten, birleşerek hakkımızı almak üzere hareketegeçmekten başka çare yoktur. Temmuz ayı beklenmeden hemen asgari ücret yeniden belirlenmelidir. Gerçek enflasyon farkları aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır.

YEP YENİ BİR GÜNEŞ DOĞAR

İşçi sınıfı başta olmak üzere 1 Mayısta dünyanın bütün ezilenleri meydanlarda toplanıyor. Bizkendi taleplerimiz etrafında birleşerek; gecesinde aç yatmadığımız, sabahına işsizliğeuyanmadığımız bir ülke yaratabiliriz. İşsizlik, yoksulluk, savaş ve sömürü kaderimiz olamaz.Üretenlerin, alın teri dökenlerin, emeği ile geçinenlerin bu kaderi değiştirecek gücü vardır.Gücümüz birliğimizdir. Tüm Balıkesir halkını 1 Mayıs' ta alanlara, taleplerini haykırmaya çağırıyoruz.”

BALIKESİR'DE 1 MAYIS MİTİNG PROGRAMI

Toplanma Yeri Bahçelievler Mahallesi,Çarşamba Pazar Yeri Saat: 11.00

Yürüyüş Saati: Saat 12.00

Miting Alanı: Kuvay-ı Milliye Meydanı  ( Stadyum karşısı)

Konuşmalar sönasında Ruh-u Revan Müzik Gurubu konseri gerçekleştirilecek.

(Haber:C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans