ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR LİSESİ'NDEN ''KARDEŞLERİMİZLE KODLAYALIM PROJESİ''

Balıkesir Lisesi ''Kardeşlerimizle Kodlayalım Projesi'' kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir'de 200'den fazla çocuk “Robotik ve Kodlama” atölyelerinde zamanın yeterlilikleri ile donanıyor.




BALIKESİR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETİYOR

Atölyelerde; temel elektrik ve kodlama bilgisi, erken mühendislik becerileri öğretiliyor. Balıkesir Lisesi, Hacıilbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi ortaklığında gerçekleşen projede; lise öğrencileri öğreten, ilkokul öğrencileri öğrenen konumunda bulunuyor. Ahilik kültürünün yaşatıldığı projede, çocuklar liseli abi ve ablalarından yaparak yaşayarak öğreniyorlar.



AMAÇ, FARKINDALIK YARATMAK

Kağıt Devre, Ressam Robot, Fırça Robot, Zıplayan Robot, Kırmızı Başlıklı Kız kodlama oyunu gibi farklı etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Atölye çalışmaları ile ilimizde robotik ve kodlamanın ülkelerin gelişimine katkısı konusunda da farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Yerli ve milli üretim yapan bir Balıkesir için, küçük mühendisler yetiştirme yolunda güzel bir adım atılıyor.
Kardeş okul olarak seçilen Ercan Kıvrak İlkokulu ve Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencileri atölye günlerini sabırsızlıkla bekliyorlar. (www.yenihabergazetesi.net)




Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans