ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ULUSLARARASI ANADOLU ZEYTİNYAĞI YARIŞMASI GÖMEÇ’TE YAPILIYOR

İlki 2021 yılında Edremit'te gerçekleşen, tarihin her döneminde barışın ve bereketin sembolü zeytinin üretildiği kadim Anadolu topraklarının zeytinyağı tadım yarışması Anatolian IOOC (Anadolu Uluslararası Zeytinyağı Yarışması) bu yıl Gömeç'te düzenleniyor.

 Balıkesir Valiliği koordinasyonunda yaklaşık üç yıldır yürütülen Marka Şehir Balıkesir ve Gastronomi Şehri Balıkesir projeleri ile fark oluşturan, zeytinyağı üretiminde nicelik kadar niteliği ile ön planda olan Balıkesir, bu kez uluslararası anlamda oldukça önemli kabul edilen bu yarışma ile adından söz ettirecek. Dünyanın zeytin yetiştiren her bölgesinden birçok üreticinin ilgi gösterdiği, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği yarışmaya 300 numune başvurusu geldi.

20 FARKLI ÜLKEDEN 25 BAĞIMSIZ JÜRİ DEĞERLENDİRDİ

 20 farklı ülkeden 25 bağımsız jüriye kalitesini ispatlayan zeytinyağları 30 Nisan Cumartesi günü  Gömeç/ Akkızhan Butik Otel'de gerçekleşecek törende dereceye giren zeytinyağları ödüllerini alacaklar.  Kadim Anadolu Topraklarının En Prestijli Zeytinyağı Yarışması 2020 yılında kurulan Anatolian IOOC, zeytinin anavatanı Anadolu topraklarının sektörel olarak tanınması ve markalaşması için düzenlenmiş “Zeytinyağı Kalite” yarışması olmasının yanında, aynı zamanda Türkiye'nin ilk uluslararası zeytinyağı yarışması olma özelliği de taşıyor. Uluslararası yüksek nitelikli değerlendiriciler ile güvenilirliğin sağlandığı yarışmada dünyanın zeytin yetiştiren her bölgesinden birçok üretici yarışmaya ilgi gösteriyor. Anatolion IOOC'de uluslararası oleologlardan oluşan jüri üyeleri yarışmaya başvuran numuneleri Uluslararası Zeytinyağı Konseyi kuralları çerçevesinde, tamamen objektif kurallara göre sınıflandırarak değerlendiriyor ve yarışmaya katılan sızma zeytinyağları 0-100 arasında puanlanıyor.

BÖLGE TANITIMI VE ZEYTİNYAĞININ MARKALAŞMASINA KATKI SUNUYOR

Yarışma Ülke ve Bölge Tanıtımına ve zeytinyağının Markalaşmasına Önemli Katkı Sunulan yarrışmada  Anatolian IOOC, ürünlerin kalitesini ödülle taçlandırarak, numune olarak gönderilen zeytinyağlarının tüm dünyada tanınmasını amaçlıyor. Organizasyon ile zeytin ürünleri rekabet gücü ile zeytinyağı kalitesinde artış hedeflenirken ülke ile birlikte şehir tanıtımına da katkı sunulması bekleniyor. Bölge Tanıtımına Katkı Etkinlik bölge değerleri ve tanıtımı açısından oldukça etkili olacak. Zeytinyağlarının bilinirliğini artırmak üzere numune gönderimi s ağlayan marka sahiplerine ve jüri üyelerine özel olarak hazırlanan etkinlik programı 4 gün sürecek ve Balıkesir ile Çanakkale İllerinin tarihi ve doğal güzelliklerini kapsayacak etkinlik programıyla Güney Marmara turu düzenlenecek. Böylelikle bölge tanıtımına katkı sunulacak.

(Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)


 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans