ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ GÖMEÇ ŞUBESİ AÇILDI

Gömeç Şubesi'nin hizmete girmesi ile, Balıkesir'in Edremit körfezi'nde Alevi Kültür Derneği olmayan ilçe  kalmadı.

            Türkiye genelinde 96.şubesinin açılışını yapan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı İsmet Kurt, alevi yol ve inancını geliştirerek felsefesini egemen kılmak için çaba harcadıklarını dile getirdi. AKD Gömeç İlçe Başkanı Hasan Polat ise, açılışta yaptığı konuşmasında sivil topluma bakış açılarına ilişkin açıklamalarda bulunarak;” Bir hemşehri derneğinden ziyade, içinde bulunduğumuz coğrafya ve topluma ilişkin faaliyetler yürütmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda derneklerimizin hedefleri yalnızca bir hak arayışından ibaret değildir. Bunun ötesinde, ilçemizde yaşayan her kesimden insanların refahı, huzuru ve esenliği için çalışmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Hacı Bektaşı Veli'nin dünya görüşüne uygun olarak derneğimizin kapısı tüm Gömeç halkına açıktır.” diye konuştu.

            Gömeç halkının ve dernek üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile 25 ve 26 dönem milletvekili Mehmet Tüm ve Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da yaptıkları konuşmalarda sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparlarken, Alevi inancının da AKP hükümeti tarafından yok sayıldığına vurgu yaptılar.

            Açılış etkinliği, derneğin oluşmasında emeği geçen ve katkısı bulunanlara plaketlerin verilmesi ve Aşık Ozan, Dertli Divaneli ile Erkur Erman'ın söyledikleri ezgiler eşliğinde katılımcıların semah oyunları ile sona erdi.,

(Haber: C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)


           




Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans