ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Bandırmaspor’un şirketleşmesi tartışmaya açılmalı”

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, Erdek Pınar Otel'de, 2021-2022 sezonunun son basın toplantısını düzenledi.

Bordo-beyazlı takımın, Spor Toto 1. Ligi'nde, normal sezonu 62 puanla üçüncü sırada tamamlayarak tarihinin en iyi sezonunu yaşayarak tarihe geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Normal sezonda en az gol yiyen ikinci takım olduğumuz gibi en çok gol atan ve en çok galip gelen üçüncü takım olduk. Yine gösterilen sarı ve kırmızı kartlarda ilk 10 takım arasında yer almadık. Yani normal sezonu iyi futbol oynayıp, fair-play'e bağlı kalarak, Bandırma'yı en iyi şekilde temsil ettik.”

PLAY-OFF'TA DA SON DAKİKAYA KADAR MÜCADELE

Play-off maçlarıyla Süper Lig'e yükselme mücadelesi vereceklerine işaret eden Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Şimdi, play-off'ta, yarı finalde Eyüp ile karşılaşacağız. Play-off maçlarında da yine en iyi futbolu oynamaya çalışıp, maçların son dakikasına kadar mücadele edeceğiz. Eyüp ile ilk maçımızı çarşamba günü İstanbul'da oynayacağız. Rövanşı ise 29 Mayıs 2022 Pazar günü, Bandırma'da, saat 15.30'da oynayacağız. Lig başka, play-off başka. Play-off karşılaşmalarının ayrı bir stratejisi var. Bu maçlarda seyirci desteği son derece önemli. Eyüpspor ile oynayacağımız rövanş maçında seyirci rekoru bekliyorum. Bu maçta yeni kale arkası tribünleri de seyirciye açacağız. Bu maç için 1,5 günde 2500 bilet satıldı. Bu memnuniyet verici bir durum. Hayalimiz, Süper Lig. Eğer bunu gerçekleştirirsek, Süper Lig kutlamalarını Bandırmaspor'un doğduğu eski Cinçukuru sahasında yapacağız.”

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Bandırmaspor Kulübü'ne destek verenlere başta Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun olmak üzere teşekkür eden Göçmez, şöyle konuştu:

“Sayın belediye başkanımız gibi Valiliğimizden, Büyükşehir Belediyemizden, sponsorumuz Royal Hastanesi'nden, Bandırma ve Bandırmaspor sevdalısı Ahmet Edin'den ve Bandırmalılardan büyük destek gördük. Hepsine teşekkür borçluyuz.”

IŞIKLANDIRMA HEMEN GEREKLİ

Bandırma Onyedi Eylül Stadı'nın, yeni sezon başlayana dek en geç bir ay içinde ışıklandırılması gerektiğine dikkati çeken Göçmez, şunları aktardı:

“Stadımızın hiç zaman gecikmeden, bir ay içinde ışıklandırılması gerekiyor ki, maçlarımızı geceleyin de oynayabilelim. Çünkü stadımız, gündüz çok rüzgâr aldığından takımımızın oyununu olumsuz etkiliyor. Bu nedenle bu sezon, birçok maçta 9 puan kaybettik. İstatistikler ise Bandırma Stadı'ndaki rüzgârın, 18.00'den sonra azaldığını ortaya koyuyor. Işıklandırma konusunda Balıkesir Valimizin ciddi girişimleri olmasına karşın halen bir sonuca ulaşılamadı. Işıklandırma işi yönetim kurulumuzu aşar. Bu işi Bandırmalı yöneticiler, siyasiler çözmek zorunda. Yoksa eğer Süper Lig'e çıkarsak maçlarımızı başka bir kentte, büyük ihtimalle Balıkesir'de oynamak zorunda kalırız ki, sanıyorum bunu hiçbir Bandırmalı istemez. Önemli olan, maçlarımızı kendi sahamızda oynamamızdır. Ancak bu gerçekleşmez ve Süper Lig'e çıkarsak, maçlarımızı Balıkesir'de oynamak zorundayız. Çünkü takımımızı il sınırları dışına çıkarmayı, örneğin Bursa'da oynamayı hiç düşünmüyoruz. Böylece maçlarımızı Bandırma'nın yanı sıra Balıkesir, Gönen, Susurluk, Manyas, Gönen, Marmara, Karacabey ve Biga'dan gelecek futbolseverler de izleme şansına kavuşur. Keşke Balıkesirspor küme düşmeseydi. O da tarihi bir çınardı. Birlikte mücadele edebilirdik.”

39 MİLYONLUK BORÇ

Göreve geldikleri günden beri eski yönetim kurulu üyelerine 4.5 milyon TL, takımın eski futbolcularına 6,1 milyon TL, icraya 1.5 milyon TL ve kredilere 4.5 milyon TL olmak üzere toplam 17 milyon TL borç ödediklerinin altını çizen Göçmez, “Böylece Bandırmaspor'un geleceğini tehdit edip, önünü kapatan dış borçları ödedik. Halen UÇK ve oyunculara transfer taksiti borcumuz yok” dedi.

Kulübün şu anda sezon sonuna göre toplam borcunun 43 milyon 470 bin TL olup, bu borcun, her çeşit borç dahil, kur farkı düşülünce 39 milyon TL olduğuna dikkati çeken Göçmez, “Kur artışları da göz önüne alındığında bu yılki borcumuz, geçen yıla göre yüzde 40 arttı” diye konuştu. 

Kulübün borcunun yüzde 80-90'ının iç borç olduğuna dikkati çeken Göçmez, “Borçlarımızın dış borç olmaması önemli. Çünkü bu borçlar kulübün önünü kapatmıyor. Transfer yapmamıza engel değil. Yönetim kurulunun ise kulüpten toplam alacağı 34 milyon TL'dir “ dedi.

BANDIRMASPOR ŞİRKETLEŞMEYİ TARTIŞMALI

Yeni çıkan Spor Yasası'nın kulüplere birçok yaptırım getirdiğinin altını çizen Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, şunları söyledi:

“Yeni yasa, spor dernekleri ve spor şirketleri ana başlıkları altında hazırlanmış. Yasa artık kulüplerin profesyonel bir anlayışla yönetilmelerini istiyor. Dernek olarak yönetilecek spor kulüplerinin yüzde 10'luk kısıtlı bütçe yapabilecekleri karara bağlanmış. Şirketlere ise daha ciddi haklar tanınıyor. Yani yeni yasaya kulüp yönetimlerinde artık duygusallaşmaya yer yok. Bu gerçeğe paralel olarak Bandırma ve Bandırmaspor camiasının, kulübün şirketleşmesi konusunu tartışması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki genel kurulda bu konu mutlaka tartışmaya açılmalı. Eğer uygun görülürse ve yönetime futbol şubemizin şirketleşme yetkisi verilirse daha sonra yeniden yapılacak genel kurulda şirketleşme kararı alınabilir. Bu karar alınırsa kulübün yüzde 51'i özel bir şirketin, yüzde 49'u ise Bandırmaspor Kulübü Vakfı, derneği ve taraftarlar derneğinin olur. Böylece de kulüp, Bandırma'dan kopmaz.”

FUTBOLCULARA 2,5 MİLYON TL ÖDEME

Basın toplantısında, “Bugün, futbolcularımıza toplam 2,5 milyon TL'lik ödeme yapacağız. Futbolcularımızın maaşlarını bir ay önceden ödüyoruz ve hiçbirinin transfer alacağı yok” açıklamasını yapan Göçmez, “Futbolcularımıza hiçbir borcumuz bulunmuyor. Kendilerine bu sezon 8 maç başı ücret ödedik” dedi.

Geçen yıl takımda yer alan Pote'nin de FİFA'daki transfer alacağı dosyasını kapattıklarını belirten Göçmez, “Kulübün transfer sıkıntısı yok” diye konuştu.

GENEL KURULDA YENİ YÖNETİM

Önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurulda yeni Spor Yasası'nın öngördüklerinin gündeme geleceğini vurgulayan Göçmez, yeni oluşacak yönetim kurulu hakkında da bilgiler verdi. Yeni yönetim kurulunun yüzde 80-90'ının, bugünkü yönetim kurulu üyelerinden oluşacağına işaret eden Göçmez, şöyle konuştu:

“Yorulduklarını belirten birkaç arkadaşımızın yerine yeni arkadaşlar gelecek. Yeni yönetim kurulu olarak daha profesyonel, daha profesyonel bir anlayış içinde görev yapacağız.”


BANDIRMASPOR'DA “KARA SAYFA” OLMAZ

Bursaspor ile Bandırma'da oynanıp, 4-2 bordo-beyazlı takımın üstünlüğüyle kapanan maçta çeşitli çevrelerce “maçın satıldığı” dedikodularının çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Göçmez, “Bandırmaspor'un, 1965 yılında başlayan tertemiz bir sayfası var. Bandırmaspor'un bir eli bordo, bir eli ise beyaz. Bu renkler hiçbir zaman kara olmaz. Bursaspor önünde olduğu gibi her maçımıza alın terimizle çıkar oynarız” dedi.

TESİSLEŞMEYİ ÖNEMSİYORUZ

Bandırmaspor'un tesisleşmesini de çok önemsediklerine işaret eden Göçmez, şunları aktardı:

“Bandırma Belediyemizden kulübümüze bir otobüs alınması isteğimiz var. Belediyemizin, alt yapı oyuncularımız için Edincik'te bize verdiği binanın modern bir duruma getirilmesini istiyoruz. Yine kulübümüze, Bandırma Belediyemizden, kulübümüze benzinlik verilmesini bekliyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın da kulübümüze yeni sosyal tesis ve ikinci idman sahası yapma sözü var.”

MUSTAFA GÜRSEL'DEN ÇOK MEMNUNUZ

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ve ekibinden çok memnun olduklarına dikkati çeken Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Hedefi olan insanlar çok önemlidir. Teknik direktör Mustafa Gürsel'den çok memnunuz. Ortam ve koşullar ne getirir bilinmez, belki o ayrılmak ister ama çok başarılı bulduğumuz bu hocamızın, takımın başında 10-15 yıl kalmasından yanayız.”

ERHAN ELMASTAŞ'TAN 100 BİN LİRA ŞAMPİYONLUK PRİMİ

Bandırmaspor Kulübü'nün eski başkanı Erhan Elmastaş'ın kulüpten alacaklarının ödenmesi konusunda kendisiyle bir ödeme planında anlaşmak üzere olduklarını vurgulayan Göçmez, şöyle konuştu:

“Erhan Bey de bir Bandırmaspor sevdalısı. Elbette ki alacakları ödenecek. Zaten bu sezon içinde kulübe 150-200 bin liralık desteği daha oldu. Eğer Süper Lig'e yükselirsek, oyunculara 100 bin lira şampiyonluk primi vereceğini bildirdi. Yine Odaman Grup, bizden önce Bandırmaspor Kulübü'ne, 50 bin dolar borç vermiş. Şimdi bu parayı yine dolar bazında istiyor. Biz ise TL bazında ödeme yapmak istediğimiz için anlaşmazlığa düştük ve konu mahkemelik oldu. Bunun sonucunu bekliyoruz. Bandırmaspor'a para veren, destek olan herkes tabii ki parasını geri alacak. Hakkını arıyor diye kimseyi eleştirmememiz gerekiyor.”

MERKEZ OTOPARK MODERNLEŞECEK

Bandırmaspor Kulübü'nün, sahilde bulunan merkez otoparkının daha modern duruma getirileceğini açıklayan Göçmez, şunları aktardı:

“Bu otoparktan kulübümüze aylık ortalama 500 bin liralık gelir sağlanıyor. Bu otoparkı daha modern ve kullanışlı duruma getireceğiz. Şu anda 12 milyon liralık naklen yayın gelirimiz var. Yine kulübümüzün 2,5 milyon lira dolayında reklam geliri bulunuyor. Sahilde, yönetici arkadaşımız Erol Rüzgâr'ın sorumluluğundaki “Bordo-Kutu”nun günlük cirosu bin liradan, üç bin liraya kadar yükseldi. Burayı daha profesyonel bir yapıya taşımak istiyoruz. Bandırmalılardan ricamız, buradan alacakları formalar ve ürünlerle kulübe destek olmalarıdır.”

DOĞAN CAN VE SANTOS SEZONU KAPATTI

Bordo-beyazlı takım oyuncularından Doğan Can ve Santos'un, sakatlıkları nedeniyle sezonu kapattıklarını belirten Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Her iki futbolcu da Bandırmaspor'u çok seviyorlar. Yine Bandırma'dan çok memnun olup, burada mutlu olduğunu belirten ve sözleşmeyi süren Keny, takımda kalacak. Halen tedavisi İzmir'de süren Doğan Can ve Mehmet Özcan'ı da takımda tutacağız.”

BAŞARININ MUTLULUĞUNU YAŞAYIN

Bandırmaspor taraftarlarını, takımın şu andaki başarısının mutluluğunu yaşamaya çağıran Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Şu anda önümüzde Eyüpspor maçı var. Bu tarihi maça gelerek, takımımıza destek verin. Onları alkışlayın ve 2 Haziran'da oynanacak play-off final maçını kazanarak, şampiyonluk kupasını kazanmayı ve Süper Lig'e yükselmeyi hayal edin. Eğer final maçı oynarsak, maçın oynanacağı yere yöremizdeki tüm otobüsleri organize ederek taraftarlarımızı götüreceğiz.”

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans