ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIBEK: “CHP, ülkemiz için en büyük umuttur”

''Balıkesir Yeni Haber'' İnternet Gazetesi imtiyaz sahibi Esin Balıbek, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni(BGC) ziyaret etti.

2019 yılındaki yerel seçimde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin(CHP) Balıkesir Altıeylül ilçesi belediye başkan adayı olup, seçimi az bir farkla Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) adayına kaybeden Balıbek,yapılacak seçimlerde yeniden başkan olmak için kolları sıvadı. İlçelere ziyaretlerde bulunan Balıbek, halkla iç içe çalışmalarını sürdürüyor.

HER KAYBEDİŞ BİR KAZANIŞTIR

Politikanın uzun soluklu bir olay olduğuna dikkati çekerek, “Her kaybediş, bir kazanıştır” değerlendirmesinde bulunan Balıbek, şunları söyledi:

“Babam, rahmetli Ekrem Balıbek de, 1984 yılındaki yerel seçimde CHP'nin Balıkesir Belediyesi başkan adayıydı. Halka hizmet aracı olarak düşündüğüm politikayı seviyorum. 2019 yılında aday olduğum yerel seçimin hazırlıklarına 2016 yılında başlamıştım. Şimdi de iki yıl sonra yapılacak yerel seçim için hazırlıklarımı sürdürüyorum.”

TÜRKİYE'DE KADIN SİYASETÇİ OLMAK ZOR

Türkiye'de kadın olmanın da, kadın siyasetçi olmanın da zor olduğunun altını çizen Balıbek, şunları söyledi:

“Türkiye'de, özellikle taşrada kadınların siyaset yapmaları daha da zor. Ancak bu zorlukları yenmek için elimden geleni yapıyorum.  Yapılacak seçimler için hazırlıklarımı sürdürüyorum. İnanıyorum ki, seçimde mutlaka başarılı olacağım.”


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI YETERSİZ

Balıkesir'in 2014 yılında Büyükşehir olduğu günden beri yapılan çalışmaları “yetersiz” olarak niteleyen Balıbek, şu değerlendirmede bulundu:

“Balıkesir'in 20 ilçesi var. Büyükşehir, bu 20 ilçeye de adaletli bir şekilde hizmet etmeli. Bu hizmetler için kesinlikle partizanca düşünmemeli. Balıkesir, zaten yıllardan beri devletten yeterli yatırımları ve hizmeti alamadı. Bu gerçeği düşündüğümüzde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri ‘göz boyama' şeklinde değil, kalıcı ve geleceğe yönelik olmalıdır. Bugün Büyükşehir'e baktığımızda hizmetlerin daha çok Körfez kıyılarına yöneldiğini görüyoruz.”

UMUT CHP'DEDİR

AKP iktidarının Türkiye'yi çok kötü bir ortama sürüklediğini, enflasyonun tüm kesimleri ezdiğini belirten Esin Balıbek, “Umudumuzu asla kaybetmedik. Ülkemizi bu durumdan çıkaracak tek parti CHP'dir. Cumhurbaşkanı adayımızın ise Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmasını istiyoruz” dedi.

BANDIRMA, BALIKESİR'İN GÖZBEBEĞİ

Bandırma'nın, Balıkesir'in çok özel bir ilçesi olduğuna dikkati çeken Balıbek, şöyle konuştu:

“Bandırma, gerek sanayisi, gerek ticareti, gerekse sosyal ve kültürel yaşamıyla Balıkesir'in gözbebeği bir ilçe olarak her çeşit hizmeti hak ediyor. Bu arada il olma özlemi de yıllardır haklı şekilde sürüyor. Bandırma, Balıkesir'e değer katan bir ilçe konumunda bulunuyor.”

BALIKESİR LİSELİLER DERNEĞİ BAŞKANI

Babası Ekrem Balıbek'in kurucu başkanlığını yaptığı Balıkesir Liseliler Derneği başkanlığı görevini de yürüten Esin Balıbek, derneğin çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

“Balıkesir Lisesi 1885 yılında kurulmuş. Derneğin yaşama geçişi ise 1996 yılında. Derneğin ilk kadın başkanı benim. Şu anda derneğin onuncu başkanıyım. Balıkesir'e bir müze kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Müzemiz kurulduğunda haftanın altı günü ücretsiz gezilebilecek. Öğrencilere burslar veriyoruz. Yine Cumhuriyet Bayramı'nda, çok özel bir baloya hazırlanıyoruz.”

BALIKESİR MERKEZDE YEREL BASIN EROZYONA UĞRADI

Balıkesir merkezdeki yerel basının teknolojik olarak kendini yenilemesine karşın nitelik değiştirdiğini belirten Balıbek, şöyle konuştu:

“Kimse alınıp gücenmesin ama merkezimizde yerel medya ağırlıklı olarak fatura koçanları elde, mafyavari bir yönteme yöneldi. Kısacası çıkar gazeteciliği yapılıyor. Tabii ki bunun istisnaları da var ama genel durum ne yazık ki böyle. Halkla iletişim ve onların sorunlarını dile getirmek ortadan kalktı. Yaygın medya da farklı bir durumda değil. Ele geçirilmiş, yandaş bir çizgide yayın yapan bir yaygın medya. Basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değil. Halen cezaevlerinde gazeteciler bulunuyor. Yasama-yürütme-yargıdan sonra ‘Dördüncü Güç' olması gereken basın, ne yazık ki görevini yerine getiremiyor.” (ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans