ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ETO Başkanı Özlem Sarı: “Erdek, turizmde şanslı ilçelerden biri”

Erdek Ticaret Odası(ETO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, içinde bulunduğumuz turizm sezonunda, Erdek'e değerlendirdi.

Erdek için turizm sezonundan umutlu olduğunu vurgulayan Sarı, şu açıklamayı yaptı:

“Her yıl olduğu gibi turizmde, Türkiye genelinde pandemi ve arkasından müsilaj ile bir gerilemeli panik atak yaşandı. Erdek, turizm yapan şanslı ilçelerden biri. Geçen yıl ve ondan önceki yıl pandemi olmasına rağmen, haziran ayındaki arz ve taleplerin çok azı temmuz ve ağustos ayındaki artılarıyla turizmde beklentilerin üstüne çıktı. Esasında, yakın civardaki müşterileri ağırladık. Ama doluluk alanları kayda değerdi. Şu anda da doluluk oranlarımız rezervasyonlar çok olmamasına karşın bundan sonraki günlerde, Türkiye genelinde olmasa da  Erdek içinde  beklentilerin karşılanacağına inanıyorum. Erdek turizminde hazırlıklar bu yıl enteresan bir dönem geçireceğiz. Çünkü benim bir tek ondan biraz şüphem var. Çünkü bu yıl sonunda ‘belediye oteli' diye bir otel kalmayacak. Yeni çıkan kanun gereği bütün oteller haklı olarak, Turizm Bakanlığına bağlanacak. Doğru olması gereken de bu. Bu yıl, bu bölgelerde uygulanmasına karar verilen boğulmalardan kaynaklanan ‘cankurtaran' bulundurma kanunu uygulanacak. Onunla ilgili de bir geçiş dönemi yaşanacak. Onunla ilgili sıkıntılar olabilir. İnşallah onu da atlatacağız. 

Yani şu var. Erdek'in harita üzerindeki potansiyeli diğer ülkelerden de en yakın, deniz en rahat gidilebilecek yer olduğu için, arz ve talebini hafta sonlarında fazlasıyla karşılıyor. Hafta içi konaklayan misafirlerimiz adına da durum iyi sayılır. Belki eskisi gibi sezon ortasında anonsları duymayacağız ama hâlâ pansiyonlar yapılıp, oteller yapıldığına göre sezondan ümitliyiz.” 


AVŞA ÜZÜMÜ VE ŞARABINA “COĞRAFİ İŞARET”

2018 yılında, Kapıdağ'daki “Mor Soğan” ve Marmara Adası'ndaki “Saraylar mermeri” ile ilgili “coğrafi işaret” alınmasının ardından şimdi de Avşa Adası “Ada Karası” üzümü ve “Avşa Şarabı”na ayrı ayrı olmak üzere coğrafi işaret” alma girişimlerinin sürdüğüne işaret eden Sarı, şu bilgiyi verdi:

“Avşa Ada Karası Üzümü ile ilgili olarak Coğrafi İşaret başvurumuzu Türkiye Patent Kurumu'na teslim ettik. Şimdi Avşa şarabı ile ilgili Coğrafi İşaret girişimlerini sürdürüyoruz. Bu şarabımıza Coğrafi İşaret alırsak, bu Türkiye için bir ilk olacak. Avrupa'da, toplam 3.600 Coğrafi İşaret'in 1.700'ü, şarap ve alkollü ürünlerle ilgili bulunuyor.”

Sarı, Coğrafi İşaretli Kapıdağ Mor Soğanı'nın ise eylül ayından itibaren Avrupa'ya ihraç edileceğini sözlerine ekledi.

(ÖNDER BALIKÇI/ www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans