ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KUVAYI MİLLİYE'NİN BAŞKENTİ İÇİN NEYİ BEKLİYORUZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın TBMM'de bir kez daha seslenerek Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesini istedi. “Balıkesir, yüz yıl önce yaktığı Kuvayı Milliye ateşinin İstiklal Madalyası gibi büyük bir sembolle onurlandırılmasını bekliyor” diyen CHP'li Ahmet Akın, Balıkesir'in bölge milletvekillerine “Herkes gönülden Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesi için gayret gösteriyor… Öyle ise neyi bekliyoruz” diye sordu.

Kurtuluş Savaşı'nda “Akıncı Müfrezesi ile Milli Ordunun kuruluşundaki hizmetlerin karşılığı olarak” İstiklal Madalyası sahibi merhum Dedesi Ahmet Akın'ın da torunu olan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesi için bir kez daha TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 103 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşi, Türk Milleti'nin Atatürk'ün izinden giderek varını yoğunu, canını hiçe sayarak kahramanca verdiği mücadelesini zaferle sonuçlandı. Türk Milleti olarak bizler, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı günlerin zaferlerini göğsümüzde istiklal madalyası ve yüreğimizde zaferin onuru olarak taşımaktayız. Kuvayı Milliye, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş, düzenli orduları için tasfiye kararı alınmış bir milletin yeniden doğuş hareketidir; amacı, hiçbir devletin ve ulusun egemenliğini kabul etmeden, yüce Türk Milletinin ay yıldızlı bayrağı altında yaşama hakkını ve bağımsızlığını oluşturmaktır. Vatanı işgal edilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış Türk Milletinin yeniden doğuş hareketi olan Kuvayı Milliye meşalesi, Balıkesir'de yakılmıştır.”

BALIKESİR, KUVAYI MİLLİYE'NİN EN GÜÇLÜ, EN KUVVETLİ HALKASIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bir hakkı teslim etmek adına TBMM'nin İstiklal Madalyası'nı Balıkesir'e vereceğine yürekten inandıklarını söyledi. Balıkesir'in Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Mücadelesi dönemindeki tarihsel gerçekleri TBMM Genel Kurulu'nda anlatan CHP'li Ahmet Akın şöyle konuştu:

“Balıkesir'imize verilecek İstiklal Madalyası'yla şehit ve gazilerimize geç kalmış olan bir vefa borcumuzu ödemiş olacağız. Tüm yiğit Balıkesirli hemşehrilerim bu hakkın Balıkesir'e teslim edilmesi için tam bir birlik ve beraberlik içerisinde, yek olmuş durumdadırlar. Hangi siyasi görüşten olursa tüm Balıkesirliler bu hakkın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından teslim edileceğine yürekten inanıyor ve bunu can-ı gönülden bekliyor. Balıkesir'imize verilecek olan İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı'nda vatan aşkıyla, özürlük ve bağımsızlık için mücadele veren yiğit Balıkesirlilere duyduğumuz minnetin ifadesi ve bu büyük mücadelenin unutulmaz, onurlu bir simgesi olacaktır. Kuvayı Milliye'nin başşehri, başkenti Balıkesir, bu onuru tüm Balıkesirli hemşehrilerimle birlikte yürekten bekliyor.

MECLİS BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP BALIKESİR'İN HAKKINI TESLİM ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile AK Partili Balıkesir milletvekilleri ile yaptığı görüşmeyi de konuşmasında anlatarak şöyle konuştu:

“Herkes Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesi konusunda hemfikir; uzmanlar, tarihçiler. Ayrıca, Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop da bölge milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Balıkesir'in hakkını teslim ettiğini söyledi. O zaman ne bekliyoruz? Hep birlikte bu konudaki görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu konuda verilmiş hazır kanun teklifimiz var. Neyi beklediğimizi Balıkesirli hemşehrilerimiz adına soruyorum. Burada şunu söylemek lazım: Bu dönemde TBMM çatısı altında bu onuru hep birlikte inşa edelim ve Balıkesirlilere, yiğit Balıkesirli hemşehrilerimize bu madalyayı, hak ettiği madalyayı teslim edelim.”

MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA BALIKESİR'İN HAKKINI TESLİM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Ahmet Akın Balıkesirliler adına seslendiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu dönem eğer AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın oylarıyla olmaz ise -çok az kaldı- çok kısa bir süre sonra biz Balıkesir'imize İstiklal Madalyası'nı Millet İttifakı'nın iktidarında teslim edeceğiz. O nedenle, Balıkesirliler adına bir kez daha sesleniyorum: Siyaset üstü bir yaklaşımla Türkiye Büyük Millet Meclisinin Balıkesir'in hak ettiği İstiklal Madalyası'na, yiğit Balıkesirlilerin kahramanlığına kayıtsız kalmamasını sizlerden istirham ediyorum ve Balıkesir'imize, yiğit Balıkesir'imize İstiklal Madalyası'nı hep birlikte verelim diyorum.” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans