ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Bandırma Rotary ve Şumnu Rotary artık kardeş

Bandırma Rotary Kulübü ile Bulgaristan'ın Şumnu Rotary Kulübü “kardeş” oldular. Bandırma Rotary Kulübü'nün, Erdek Agrigento Oteli'nde düzenlediği geceye Şumnu Rotary Kulübü üyelerinden bir grup konuk oldu.

ALİ BOR KÜRSÜDE

Gecenin ilk konuşmasını Rotary Kulübü 2440. Bölge eski guvarnörü Ali Bor yaptı. Bor, Rotary Kulübü'nün temel felsefesinin dostluk, arkadaşlık, tanışıklık ve işbirliğinin artırılarak dünya barışına katkı sağlamak olduğuna dikkati çekerek, “Şumnu Rotary Kulübü ile kurulan bu kardeşliğin, iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Bandırma Rotary Kulübü'nün, önümüzdeki yıl 40'ıncı yaşını kutlayacağına işaret eden Bor, “Bandırma Rotary Kulübü, köklü gelenekleri olan bir kulüptür ve yıllardır ciddi toplumsal projelere imza atmaktadır” diye konuştu.

BURAK UĞUR KONUŞUYOR

Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Burak Uğur, Şumnu Rotary Kulübü ile sosyal ve kültürel işbirliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bandırma Rotary Kulübü, 40 yıldan beri insana dokunan, ciddi projeler üretmektedir. Bu yıl, 10'uncu tarım panelini düzenledik. Böylece çiftçilerin eğitimlerine katkı sağladık. Yıllardır kaynakçılık eğitim seminerleri düzenleyerek, katılanları meslek sahibi yapıyoruz. Çevreye ve doğaya saygılı birçok projeyi yürütüyoruz. Denizde dip kıyı temizlikleri yaparak, atıkların bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Bunlar gibi, daha birçok projemizle insanlara dokunarak yarar sağladık. Bugün, Bandırma Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun'u, Bandırma Kent Konseyi'ni ve Balkan Göçmenleri Derneği'ni ziyaret ettik. Kent Konseyi ziyaretinde de, bu konsey aracılığıyla Bulgaristan'dan gelen konuklarımızla ortak bazı çalışmalar yapılabileceğini gördük. Bu arada, Şumnulu dostlarımız aracılığıyla ‘Novi Pazar' kenti ile Bandırma'nın kardeş olmasının sağlanacağını düşünüyoruz. Ayrıca, Şumnu Rotary Kulübü ile bu birlikteliğimizin kurulmasına büyük katkıları olan kulübümüz üyesi Dr. Murat Ergöz'e de teşekkür ediyorum.”

Bandırma Rotary Kulübü'nün, önümüzdeki dönemde önemli yeni projelere imza atacağını vurgulayan Uğur, Bandırma Bisiklet Kulübü ile işbirliği içinde, temmuz ayının ilk haftasında, Erdek'te, Kurbağalıdere-Çuğra arasında gidiş dönüş olmak üzere bir bisiklet şenliği düzenleyeceklerini de belirtti.

ŞUMNU ROTARY KULÜBÜ BAŞKANI KÜRSÜDE

Bulgaristan'ın Şumnu Rotary Kulübü Başkanı Maria Zhivkova da konuşmasında, Bandırma'da çok sıcak bir şekilde karşılanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları aktardı:

“Bizim de, sosyal ve insana yönelik çeşitli projelerimiz sürüyor. Bunlar arasında yer alan eğitim projemizle de ayrıca gurur duyuyoruz. Bu arada, Bulgaristan'ın dışındaki bir okula etnik kıyafetler konusunda destek sağlıyoruz. Ayrıca Ukrayna'daki savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan ailelere ve çocuklara yardım ediyoruz. Bandırma Rotary Kulübü ile de ortak projeler yürütmek istiyoruz.”

Mesleğinin “biyoloji” olduğuna işaret eden Zhivkova, “En büyük hobim ise fotoğraf çekmektir. Aralık ayında ilk fotoğraf sergimi açacağım” dedi.

Maria Zhivkova, Bandırma Rotary Kulübü üyelerini de Bulgaristan'a davet etti.

Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Burak Uğur, önümüzdeki bahar aylarında bu ziyareti gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Gecede her iki Rotary kulübü başkanları birbirlerine anı armağanları verdiler.

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans