ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Kötülük değil, iyilik yaşasın

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Balıkesir'de, yerel ve yaygın medyada görev yapan basın emekçileriyle il protokolünü buluşturdu. Vali, Milletvekilleri ile Büyükşehir Belediyesi Başkanının gazetecilere yönelik özel mesajlar verdiği buluşmada, işini mesleğin ilkelerine bağlı kalarak yapan gazetecilerin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı "Kötülük değil, iyilik yaşasın" dedi.

Balıkesir'in  yanı sıra Türkiye'nin en eski meslek kuruluşları arasındaki Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı etkinliği düzenlendi.
Şehrin nezih mekanlarından Savran'daki 10 Ocak programına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Mutlu Aydemir, Belgin Gökçe Uygur, Mustafa Canbey, Fikret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Yavaş, Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan ile yerel ve yaygın medyada çalışanlar katıldı.
 

BÖYLE BİR GÜN SADECE TÜRKİYE'DE VAR
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, konuşmasında, halkın haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz, yaz kış, sıcak soğuk demeden çalışan gazeteciler için "10 Ocak" tarihinin özel bir anlam taşıdığına değinerek sadece Türkiye'de varlığına dikkat çekti.

DARBELER KAZANILMIŞ HAKLARI GASP ETTİ
Gazetecilerin 10 Ocak'ı sadece 10 yıl bayram olarak kutlabildiğini hatırlatan Demir şöyle konuştu: "12 Mart 1971 askeri müdahalesinden sonra çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen
kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak tarihi, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlandı.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Özellikle 1990 sonrası dönemde ve basından medyaya dönüşüm sürecinde sermayenin sektöre girmesiyle bu kazanımlar "uygulamada" tek tek elden çıktı.
Gazeteciler başkalarının hakları için verdiği mücadeleyi kendi haklarının iadesi ve korunması amacıyla verme başarısını göstermesi halinde 10 Ocak'lar yeniden "basın bayramı"na dönüşür."
 

GAZETECİYLE ŞARLATANI AYIRT EDİN
Kahvaltı organizasyonunda meslektaşlarını yalnız bırakmayan protokol üyelerine minnettar olduklarını söyleyen Başkan Ramazan Demir, yerel yönetimler ile iş dünyası ise "Ülkenizi ve şehrinizi seviyorsanız gazeteciyle şarlatanı ayırt edin. Kötülük değil, iyilik yaşasın." çağrısı yaptı.

GÖREV BAŞINDA ÖLENLER UNUTULMADI
10 Ocak'ın, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için sadece Türkiye’de kutlanan bir gün olmanın dışında, haber uğruna görev başında hayatını kaybeden gazetecilerin anıldığı bir gün olma özelliği de taşıdığını belirten Demir, "Başta geçen yıl görevi başında yaşımını yitiren AA muhabiri Nişancı olmak üzere bugüne değin haber peşinde koşarken hayatlarını kaybeden meslektaşarımızı saygı, rahmetle anıyoruz" dedi.
 

PROTOKOL MESAJLARI
Balıkesir ve ilçelerindeki Cemiyet üyesi yaklaşık 100 gazetecinin katıldığı etkinlikte sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,CHP Milletvekili Fikret Şahin, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey ile Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da yaptıkları kısa konuşmalarda gazeteciler gününü kutladı.

YÜCEL YILMAZ :DÜZELTMEK BASINA DÜŞÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, teknolojideki gelişmelere paralel olarak doğru olmayan bilginin yayılma hızının doğru olana göre çok daha fazla olduğuna dikkat çekerek "Bunu düzeltmekte basına düşüyor. İşin aslını ve gerçeğini güvenilirliğini çalışan gazetecilerden öğrenmek lazım." dedi.
CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin de konuşmasında 'doğru haber' vurgusu yaptı. Toplumun vicdanını kanaatini oluşturma noktasında çalışan gazetecilerin gününü kutladığını ifade etti.

MUSTAFA CANBEY: GAZETECİLİKTE ÖZ DENETİM ŞART

Kendisi de gazeteci kökenli olması sebebiyle basın camiasının yaşadığı sorunları en iyi bilen isimlerden biri olan AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey de konuşmasında önmeli konulara değindi. Canbey şunları söyledi:
"Gazetecilik çok hızlı anlamda gelişime uğrayan bir meslek. Toplumu eksiksiz bilgilendirme anlamında önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Fakat son yıllarda değişimin hızlı yaşandığı bir mesleği icra ediyorsunuz. Bizim gerçek hedefimiz; topluma gerçek, doğru haberleri ulaştırmaktır ama son yıllardaki değişimle birlikte internet medyasının devreye girmesiyle birlikte gazeteciler bilgeye ulaşma bakımından zorluklar yaşanıyor.
Bu işi hakkıyla yapan gerçek gazetecilere önemli görevler düşüyor. Balıkesir’de bu işi hakkıyla yapan meslektaşlarımın kıymetli olduğunu, ve önümüzdeki dönemde doğru bilgiye ulaşmak ve halkımıza doğru bilgi vermek ve yalan bilgiden uzak durmak açısından hep birlikte görevler düşüyor. Doğru bilgiyi vermenin yanında gazetecinin en önemli görevlerinden biri de insanlarımızın kişisel hayatına saygı göstererek, özel hayatına saygı göstererek şantaj ve iftira gibi eylemlerde uzak durarak çalışmalıdır.Buna da hep birlikte dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim en önemli özelliklerimizden biri de kendi öz denetimimizi sağlamamız olmalıdır. Gazetecilikte kesinlikte dışarıdan bir etki söz konusu değildir. Cemiyetler vasıtasıyla bizler kendi öz denetimimizi yapmalıyız. Bizler siyasetçiler olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."

VALİ ERSİN YAZICI:BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BİRİ
Balıkesir Basınının şehre olan katkılarına değindiği konuşmasında Vali Ersin Yazıcı "Demokraside yasama, yürütme ve yargının ayrı erkler olduğunu ve bunlar aktif çalıştığında demokrasinin iyi işlediğini, bunun yanında da dördüncü kuvvet olarak basının yer aldığına inanıyorum. Demokrasinin olmazsa olması olan bağımsız basın, işini adil, tarafsız doğruluktan ayrılmadan yerine getirmesi ülkemizin demokrasisine, şehrimizin demokratik anlayışına katkı sağlıyor."ifadelerini kullandı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans