ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP'DE BÜYÜK MİTİNG İÇİN START VERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini oluşturan 50 kişilik milletvekili topluluğu 24 Temmuz'da düzenlenecek Milletin Sesi Mitingi öncesi Balıkesir'i karış karış dolaşarak vatandaşları mitinge davet etti. 24 Temmuz'a kadar Balıkesir'in dört bir yanına dağılarak vatandaşları mitinge davet edecek olan CHP'li vekiller program öncesi Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda açıklama yaptı. CHP iktidarının yakın olduğu belirtilen açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetteyken yaptıkları bir bir sıralandı. Milletvekilleri adına konuşan CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun muhalefetteyken neleri başardığını anlatarak, yarım kalan söylemlerin de iktidar olunca tamamlanacağını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelince ülkede asık surat, aç karın, yoksul insan bırakmayacağının, bu ülkeyi hak ettiği noktaya taşıyacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini kaydetti. Özel, “bundan sonra halkın iktidarı; emeklinin, emekçinin, yoksulun ve umudunu kaybetmiş gençlerimizin iktidarı olana kadar durmayacağız, yürüyeceğiz. Sizlerle birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.

 

SERKAN SARI: “MİTİNG ALANI BİZE YETMEYECEK”

Ali Hikmet Paya Meydanı'ndaki CHP'lilerin buluşmasında ilk olarak İl Başkanı Serkan Sarı söz aldı. Sarı Milletin Sesi Mitinginin Balıkesir'de şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalıkla gerçekleşeceğine vurgu yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün kadrolarının kenetlendiği ve bir arada geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek üzere başlatılan bu çalışmanın startını Balıkesir'de, Kuvayi Milliye kentinde vereceğiz. Bugün aramızda olan ilçe başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, partimizin her kademesinde çalışan değerli yol arkadaşlarımızla güçlü bir çalışmanın startını veriyoruz. Balıkesir'de tarih yazmak için yola çıktık. Balıkesir'de tarihi bir mitinge ev sahipliği yapmak üzere yola çıkıyoruz. Çünkü Balıkesir Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Ayvalık'ta ilk kurşunun sıkıldığı, Bandırma'da son kurşunun atıldığı Kuvayi Milliye'nin başkenti bir kenttir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'de, Kuvayi Milliye Meydanında kurtuluş mücadelemizin ateşini, meşalesini yakmaya geliyor ve hepimiz O'nu Kuvayi Milliye Meydanında coşkuyla, heyecanla karşılamak üzere hazırız. Yaklaşık bir aylık bir çalışmayla örgütlerimizin emeği ve mücadelesiyle bugün yıllardan beri mitinglerin yapıldığı Kuvayi Milliye meydanının bize yetmeyeceğini ve bu alanın daha da büyütülmesi gerektiğini vurgulayarak emniyetimiz ve valiliğimizden miting alanının büyütülmesi için talepte bulunduk. Balıkesir tarihinde görmediği bir mitinge, milletin sesine ses olacak, derman olacak bir mitinge ev sahipliği yapacak. Buradan bütün Balıkesirli hemşerilerimize çağrıda bulunuyoruz; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiftçimiz, emekçimiz, çalışanımız, işçimiz, işsizimiz, öğrencimiz, atanamayanlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için umut olmaya, geleceğe dair cesaret olmaya geliyor. Gelin hep birlikte bu mitinge ev sahipliği yapalım, o coşkuya sizler de ortak olun” diye konuştu.

 

AHMET AKIN: “BU MİTİNG MİLLETİN MİTİNGİ”

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Milletin Sesi Mitingi için hazırlanan kurumsal çağrıyı kamuoyuyla paylaştı. Akın konuşmasında şunları ifade etti:

“Milletin Sesi mitingimizin üçüncüsünü Kuvayi Milliye'nin başşehri Balıkesir'de gerçekleştireceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 24 Temmuz Pazar günü saat 18.30'da Kuvayi Milliye Meydanı'nda halkımızla kucaklaşacak. Balıkesir'imizde milletin arzusu olan halk iktidarının artık çok yakın olduğunu hep birlikte göreceğiz ve hep birlikte yaşayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bize katılın çağrısı yurdumuzun dört bir yanında yankılandı ve bu çağrı toplumun her kesiminde de büyük bir karşılık buldu. Halkımızın, Balıkesirlilerin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bize katılım çağrısına yanıtı 24 Temmuz'da Kuvayi Milliye Meydanımızda büyük bir coşkuyla genel başkanımızı kucaklayarak olacaktır. Bu miting milletin mitingidir. Bu miting milletimizin sesinin ta kendisidir. Bu miting ekonomik buhranda geçinemiyoruz diyenlerin, açlık ve yoksulluk içinde kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın, toprağını ekemeyen, mahsulü tarlada kalanların, süt hayvanlarını kesmek zorunda kalanların, haciz ve icra kıskacında boğuşanların, borçlarını ödeyemeyenlerin, çiftçilerimizin, köylülerimizin, sattığı malı yerine koyamayan ve kepenk kapatan esnafımızın, emeklilerimizin, memur ve işçilerimizin; milletimizin mitingidir. Bu miting gelecek hayalini kaybetmiş, yurt dışına çıkmış ve çıkma hayalini kuran gençlerimize ülkelerine davet mitingidir. Kurtuluş Savaşı zaferini taçlandıran Lozan zaferinin 99'ncu yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan Anlaşmasının ikinci yüzyılda da sahip çıkanları Milletin Sesi Mitingimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmaya davet ediyoruz. Kuvayi Milliye'nin başkenti Balıkesir'imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacak ve Millet İttifakı'nı demokrasi zaferiyle iktidara taşıyacaktır.”

 

ÖZGÜR ÖZEL: “50 MİLLETVEKİLİYLE BALIKESİR'DEYİZ”

CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel de Milletin Sesi Mitingine kadar Balıkesir'de ziyaretlerinin devam edeceğini belirterek, “Biz buraya Türkiye'nin dört bir yanından seçilmiş ve Türkiye'nin dört bir yanında seçildikleri günden hemen sonra önce 31 Mart seçimlerinde sandıkların, oyların üzerinde 19 gün demokrasi nöbeti tutmuş, daha sonra Türkiye'de nerede bir sorun, problem, değinilmesi gereken bir sıkıntı varsa orada bulunmuş bir milletvekili grubunun temsilcileri olarak Parti Meclisi YDK üyelerimizle birlikte 50 kişi buradayız. Pazar gününe kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir milletvekili Balıkesir'de, Balıkesir'in ilçelerinde haksızca kapatılmış beldelerinde, köylerinde, mahallelerinde Milletin Sesi Mitingine milletin kendisini davet etmek, Genel Başkanımızın çağrısını Balıkesir'den haykırmak ve Pazar günü burada sadece Balıkesir'in değil Ege Bölgesinin ve Türkiye'nin kalbinin atacağı ve iktidar yürüyüşümüzün önemli kilometre taşlarından birisi olan Milletin Sesi Mitinglerinin üçüncüsünün gerçekleşeceği o büyük buluşmaya tüm vatandaşlarımızı davet temek üzere buradayız” diye konuştu.

 

“iKTİDAR MUHALEFETE MUHALEFET YAPIYOR”

İktidarın kendine muhalefete muhalefet yapmak gibi bir misyon üstlendiğini belirten Özgür Özel, “Balıkesir ve Türkiye biliyor ki bıçak kemiktedir. Dayanacak güç, tüketilecek sabır kalmamıştır. Türkiye'de psikolojik iktidar çoktan el değiştirmiştir. AK Parti ve onun destekçisi Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olmak, yapacaklarını söylemek, sorunlara çözüm üretmek yerine muhalefete muhalefet etmeyi tercih etmektedir. Bugün iktidar muhalefete muhalefet görevi üstlenmiştir. Bugün muhalefet, Millet İttifakı ve ittifakımızın kurucusu, partimizin genel başkanı Salın Kemal Kılıçdaroğlu sorunlara tespit ve çözüm önerilerini göstermekte, iktidarı devralmak için seçime kadar gün saymaktadır” dedi.

 

“TEK DEVLET TEK MİLLET TEK BAYRAK TEK LİDER SÖYLEMİ HİTLER'İN”

Tek devlet, tek millet, tek bayrak söyleminin Hitler'e ait olduğunu ileri süren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Milli Kurtuluş Savaşı'nın ateşinin yakıldığı ve en son mührünün yapıldığı bu topraklarda birileri kendilerine milli derken; yaptıkları işareti Mısır'dan sloganı da Almanya'dan, Hitler'den aldıklarını milletimizden gizlemesinler. Mısır'ın işaretiyle ki şimdi Rabia'yı yapanları da terk ettiler. Dönüp dolaşıp hiç birimizin itirazı olmayacak tek devlet, tek millet, tek bayrak sloganını tekrar tekrar söylüyorlar. Bunu dünya siyaset tarihi tek devlet, tek millet, tek lider Adolf Hitler'i bugün Türkiye'ye uyarlayan ve kendisin tek liderliğe taşıyacak bir hamasete bu ülkenin geleceğini teslim etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU MUHALEFETTEYKEN SORUNLARA ÇÖZÜM OLUYOR”

Tek lider olarak muhalefetteyken sorunlara çözüm bulan Kılıçdaroğlu'nu gösteren Özgür Özel, “Ancak hiç merakımız yok ama meraklısına tek bir liderden bahsedecekseniz biz size muhalefetteyken taşerona kadro verebilen tek liderden bahsederiz, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsederiz. Muhalefetteyken emekliye iki maaş ikramiyeyi verdiren, asgari ücrete zam yaptıran, 3600 ek göstergeyi verdiren, TRT payını kaldırarak faturaları düşürten, en sonunda öğrencilerin KYK borçlarından faizleri sildiren, muhalefetteyken bunu başaran Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kemal Bey; KİT işçilerine verilmeyip eksik bırakılan taşeron kadrolarının da, KYK'da silinir gibi yapılıp anaparaya eklenen o faizlerin de, 3600 ek göstergede eksik bırakılan memurların da, emekli için çıkarıldığı söylenip –mış gibi yapılan düzenlemelerin de, 5 bin 500 lira olması gerekirken bin 100 lira verilen emekli ikramiyesinin de eksiklerini tamamlamaya gelmektedir. Bugün muhalefetteyken bütün yakıcı sorunlara yapıcı önerilerini söyleyip bu konuda ısrarlı takibiyle sonuç alan Genel Başkanımız partimizin iktidara geldiğinde bu ülkede asık surat bırakmayacağının, aç karın bırakmayacağının, yoksul insan bırakmayacağının, bu ülkeyi hak ettiği noktaya taşıyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu Pazar günü yaz boyunca devam edecek olan büyük halk buluşmalarıyla iktidar yürüyüşümüzün ilk adımıdır, o ilk adım da Balıkesir'imize nasip olmuştur” diye konuştu.

“İKTİDARI TEK ADAMDAN ALIP MİLLETE VERECEĞİZ”

Meclisin kapalı olmasına rağmen grup toplantılarını her Salı farklı bir ilde yapacaklarını belirten Özgür Özel, “Bunun devamında 2 Ağustos günü Erzurum'dan başlayarak her Salı günü grup toplantılarını bir ilde yapacağız. Onlar meclisi kapattılar, grup toplantısı yok dediler. Ama her Salı günü grup toplantılarımızı bir başka ilimizde; Erzurum'dan Sakarya'ya, Edirne'den Diyarbakır'a kadar her Salı başka bir ilimizde yaparak meclisin açılacağı ilk Salı'ya kadar muhalefetimizi değil iktidar umudumuzu, söylemimizi ve milletimizle birlikte milletin sesini 81 ilimizden, tüm ilçelerimizden hep birlikte haykırmaya devam edeceğiz. Bu karşımızdaki cumhuriyete adanmış Atatürk'ün partisinde siyaset yapma onurunu taşıyan. Sizin vekaletinizi yürüten milletvekillerimiz seçim günü hep birlikte iktidarı yeniden tek adamdan alıp milletimize verene kadar, yeniden yüzler gülene kadar, bundan sonra iktidar halkın iktidarı; iktidar emeklinin, emekçinin, yoksulun ve umudunu kaybetmiş gençlerimizin iktidarı olana kadar durmayacağız, yürüyeceğiz. Sizlerle birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun. Cumhuriyet sevdalılarına, Atatürk sevdalılarına selam olsun. Hep birlikte yürüyelim, hep birlikte iktidarı yeniden milletin iktidarı yapalım” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından CHP İl Başkanlığı'nın yaptığı program doğrultusunda 50'ye yakın milletvekili başta Altıeylül ve Karesi olmak üzere tüm ilçelere yayılarak halkın nabzını tutma adına ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. CHP'li milletvekilleri, PM ve YDK üyeleri gittikleri her ilçede görüştükleri herkesi Pazar günü yapılacak Milletin Sesi Mitingine de davet edecek.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans