ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

TABİP ODASI BAŞKANI UÇAN'A SÖZLÜ SALDIRI

Balıkesir Tabip Odası Başkanlığını da yürüten Dr. Necdet Uçan görev yaptığı Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hasta tarafından sözlü şiddete maruz kalarak beyaz kod çağrısında bulundu. Dr. Uçan izinli bir hekim arkadaşının hastasının hastaneye sevk istemeden sürücü belgesi için rapor vermesi isteğini geriye çevirdiği için sözlü şiddete maruz kaldığını söyledi.

Bir hastanın sürücü belgesi raporu için kendisine başvuruda bulunduğunu kaydeden Necdet Uçan, hastayı göz ve psikiyatri servisine sevk ettiği için sözlü şiddete maruz kaldığını, hastanın sevk belgelerini yırttıktan sonra kendisini tehdit ettiğini ve beyaz kod verdiğini belirtti.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan olayı şu şekilde anlattı:

“Dün saat 10.45 sularında yanıma gelen bir hasta sürücü belgesi için rapor istediğini beyan etti. Ben de hastanın geçmişine sistemden baktığımda uzun zamandır kan tahlili yapılmadığını tespit ederek Aile Sağlığı Merkezlerinin saat 10.00'a kadar tahlil yaptıklarını ve ertesi günü tekrar geldiğinde tahlillerini yaparak muayenesini gerçekleştirebileceğini ifade ettim. Kendisi bu durumdan pek hoşnut olmadan odamdan ayrıldı ve tekrar saat 11.30 gibi yeniden yanıma gelerek yakın zamanda tahlil yaptırdığını beyan ederek muayene olmak ve sürücü belgesi için raporun kendisine verilmesini istedi. İzinli bir arkadaşımın hastası olmasına rağmen kendisine yardımcı olmak adına bir kez daha sistemden tahlillerini kontrol ettim. Hastanın geçtiğimiz ay yapılan bir tahlili olmasına rağmen bunun PCR testi için yapılmış bir tahlil olduğunu ve daha kapsamlı bir tahlil yapılması gerektiğini kendisine bildirdim. Hasta da kendisinin Ankara'ya gideceğini ve biletinin yanacağını ifade ederek raporun verilmesi yönünde istekte bulundu. Ben de kendisini muayene ettiğimde bir gözünün görmediğini ve Aralık ayına kadar geçerli olan psikiyatri raporunun bulunduğunu gördüm. Bu nedenle hastayı muayene olması için göz polikliniğine ve psikiyatri polikliniğine sevk etmem gerektiğini söyledim. Bunu duyan hasta bir anda öfkelenerek bana sözlü olarak şiddette bulundu. Bana “beni nasıl psikiyatri servisine sevk edersin” diye söylemlerde bulunarak tehditler savurmaya başladı. Ben de hemen beyaz kod uygulamasını devreye sokmak zorunda kaldım. Hasta bana sadece sözlü olarak şiddette bulundu herhangi bir fiziksel saldırıda bulunmadı. Ben de konuyu Tabip Odası'nın avukatına ilettim o da yasal süreci takip etmeye başladı.”

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans