ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EDREMİT, PİR SULTAN ABDAL ETKİNLİKLERİ

10 Ağustos'ta başlayan 10. Edremit Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri 3 gün sürdü 12 Ağustos Cuma akşamı Pınar Aydınlar konseri ile sona eren etkinlikler boyunca, üç gün boyunca  paneller, konserler, semah gösterileri gibi etkinliklere yer gerçekleştirildi. Etkinliklerin sunumunu yapan Birsen Temir Saraç; Pir Sultan Abdal'ın direnci ve mücadelesinin yol göstermeye devam ettiğini söyledi. Zakir İbrahim Tümay'ın semah ve Eyüp Yıldırım'ın açılış konseri sonrası açılış konuşmasını Edremit Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Hüseyin Simliova yaptı.


Simliova açış konuşmasında, Pir Sultan Abdal'ın mücadelesini ve yaşamını anlatarak  "Tüm Alevi kurumları, Pir Sultan'ın onurlu duruşunu izlemekle, korumakla mükelleftir. Kurum makamı, lütuf değil hizmet makamıdır. Siyasete koltuk derneği değiliz. Tam demokratik ve laik Türkiye mücadelesinde birlikteyiz" dedi.

Etkinlikte konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de "Bizim cemevimize, bizim hanemize, bizim değerlerimizi kabul ederek gelen; kültürümüzü, inancımızı benimseyerek gelenlerin başımızın üstünde yeri var. Eşitlerden biri olacak, egemen olmayacak, zulmeden olmayacak, hak yememiş olacak, kötülük yapmamış olacak, zam, zulüm, işkence, işsizlik, pahalılık sebebi olmayacak, Roboski, Cumartesi, Gezi, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz'ın anneleri ondan razı olacak. O zaman gelebilir" dedi.

Bin kişiyi aşkın kişinin izlediği ve moderatörlüğünü moderatörlüğünü Mehmet Tüm'ün yaptığı "Demokrasi" konulu panel gerçekleştirildi. Altınkum Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan panele Emek Partisi GYK üyesi Levent Tüzel  ve Gazeteci Necdet Saraç katıldı. Tüzel, alevilerin inanç kurumuna yönelik saldırıların; darbeci, despotik anlayışın devamı olduğunu ifade ederek, "Alevi toplumunu, Kürt halkını benzeri provokasyonlara bölmeye çalışıyorlar. Tehdit, şantaj ve provokasyonla yönetmek istiyorlar ancak başaramayacaklar. Gitmeliler, gidecekler. Kapitalistler krizden savaşla çıkış arıyor. AKP güneye savaş ilanı peşinde. Millet İttifakını savaşçı politikalara destek vermemeye çağırıyoruz." dedi. Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolunun işçi sınıfı ve emekçilerle birlikte; Kürt halkı, aleviler, kadınlar, yok sayılanların ve ötekileştirilenlerin kuracağı bir halk cephesi ile mümkün olacağını belirten Tüzel şöyle devam etti; "Ekonomik krizin, işsizliğin, yoksulluğun, hayat pahalılığının altında yaşam mücadelesi verenlerin birleşmesi gerek. Millet İttifakının 'bekleyin, bize oy verin, her şey güzel olacak' söylemi tam da doğru değil, işçilerin ve emekçilerin hakları ve gelecekleri için sokaklarda alanlarda olmaları gerek."

Daha sonra söz alan Necdet Saraç ise şu ifadeleri kullandı: "Türkiye normal bir ülke olsaydı burada siyaseti değil, semah dönenleri izler, Alevi ozanları dinler, Alevi kültüründen konuşurduk. Kimlik, laiklik, inanç özgürlüğünü tartışmaz, eşit yurttaş olarak renklerimiz, farklılıklarımızla bir arada olurduk. Kürtleri yok sayarak siyaset yapmak mümkün değil. Türkiye'de geniş bir değişim ve demokrasi talebi var. İhtiyacımız herkesin yanyana geldiği, eşit, özgür bir ülkenin kurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

            Sunumunu Birsen Temir Saraç'ın yaptığı ilk gün etkinlikleri ozan Hasan Ali'nin konseri ile sona ererken özellikle etkinliklerin son gününde sahne alan halk müziği sanatçısı Pınar Aydıniar'ın konserinde,çevik kuvvet ekiplerinin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

(Haber. C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans