ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EDREMİT KÖRFEZİ ÖLMESİN

Haber:C.Saffet Yılmaz

Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP) ve yaklaşık 4.000 konutta yaşayan halkın temsilcisi Burhaniye Sahil Siteleri Dayanışması önderliğinde bir araya gelen yaşam savunucuları,yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile her yıl gittikçe sürekli artandan dere-deniz ve çevre kirliliğine karşı tepki gösterdiler.Yetkilileri göreve çağıran yaşam savunucuları herkese de duyarlılık çağrısında bulundu.Basın açıklamasını okuyan Sibel Çoplan ÖNER konuşmasında şu ifadelere yer verdi.


“Bizler “Burhaniye Sahil Siteleri Dayanışması” olarak yani 73 Evler, Denetko, Haberkent, İmko ve Orjan olarak burada bulunuyoruz. Geçen hafta itibari ile kurulan dayanışmamızın kurulma sebebi başta her sene büyüyen dere, deniz ve çevre kirliliğidir.Her sene haykırıyoruz Edremit Körfezi ölüyor diye ama duyanımız yok. Yetkililer üç maymunu oynamaya devam ediyorlar. Bizler artık bıktık usandık. Mavi bayraklara, göz göre göre izleyici kalınan kirliliklere ve verilen içi boş vaatlere inanmıyoruz. Gözümüz görüyor, burnumuz koku alıyor, hatta vücudumuz bile tepki veriyor ve hasta oluyoruz. Enfeksiyonlu hastalıklar artıyor, dere ve denizimizdeki canlı yaşam azalıyor. Göçmen kuşlar bile uğramaz oldu artık sahillerimize. Nasıl bir sona doğru adım adım sürüklendiğimizin farkında mısınız?

“Soruyoruz: Nereye kadar böyle devam edecek? Biz, “Burhaniye Sahil Siteleri Dayanışması” olarak, 3500'ün üstünde ev hep birlikte, hep bir ağızdan soruyoruz: Nereye kadar?

Ne zaman arıtmaların kapasiteleri artırılacak? Ne zaman ileri arıtmamıza kavuşacağız? Ne zaman derelerimiz ıslah edilecek? Ne zaman denizimiz temiz olacak? Ne zaman tekrar denize girebileceğiz? Ne zaman temiz bir çevrede yaşayabileceğiz?

Bunları soruyoruz, derelerimiz, denizlerimiz ve doğamız temizlenene kadar da sormaya devam edeceğiz ve tepkimizi her alanda göstereceğiz.

                Son olarak Edremit Çevre Derneği ve Balıkesir Tabip Odası'nın Edremit Çayı'nın Dalyan'da denize döküldüğü yerden aldığı numunede:

100 mililitre deniz suyunda en fazla 1.000 birim olması halinde insan sağlığı için tehlike yaratan E. Coli % 50 fazlasıyla 1.500 çıktı.

Yine 100 mililitre deniz suyunda en fazla 370 birim olmasına durumunda insan sağlığı için tehlike yaratan Enterekok ise % 459 fazlasıyla 1.700 birim çıktı.

           


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans