ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KARAPÜRÇEK DERESİ'NDE ZEHİR AKIYOR

Susurluk'a bağlı Karapürçek Mahallesi'nden geçen Karapürçek Deresi'ne kimyasal madde karıştığı tespit edildi. Bölgede büyük tedirginlik yaratan olayla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce idari ve cezai işlem yapıldığı açıklandı.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada,  “Susurluk İlçemize bağlı Karapürçek Mahallesinde tarım ilacının Karapürçek Deresine karıştığı ve kırmızı renkli bir kirlilik oluşturduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından idari işlem ve cezai yaptırım süreci başlatılmış olup konu Valiliğimizce yakından takip edilmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca Karapürçek Deresi'ne karışan kimyasal atıkların zehirdli olma olasılığı nedeniyle dereye girilmemesi, hayvansal ve tarımsal sulama yapılmaması uyarısında bulunuldu. Açıklamada, “Söz konusu ilacın canlılar ve çevre sağlığı yönünden zehirli etki oluşturması muhtemel olduğundan ikinci bir duyuruya kadar dereye girilmemesi, hayvan sulaması yapılmaması ve sulama amaçlı kullanılmaması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

DEREYİ KİMİN YA DA KİMLERİN KİRLETTİĞİ DE AÇIKLANMALI!

Balıkesir Valiliği'nin vatandaşları uyardığı açıklamada, Karapürçek Deresi'ni kimin ya da kimlerin kirlettiği, kırmızı renkli akan dere suyundaki zehir miktarının ne olduğu, bunun derede ve dere yatağında yaşayan canlılara ne gibi zararlar verdiği, toplu balık ve diğer su canlılarının durumuna ilişkin herhangi bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans