ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DEPREME HAZIRLANMAK MEMLEKET MESELESİDİR

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Organları 05 Eylül 2022 Pazartesi günü bir araya gelerek deprem konusunu ele aldı. Toplantıda bir konuşma yapan BASİAD Başkanı Ümit Baysal “Bir taraftan başta deprem olmak üzere doğal afetlere diğer taraftan da iklim değişikliği kaynaklı felaketlere karşı tüm paydaşlar birlikte hareket etmelidir. Bu konu Balıkesir ve ülkemiz için bir memleket meselesidir” dedi.   


ALINAN TEDBİRLER RİSKLERE NE KADAR İYİ HAZIRLANDIĞIMIZIN ÖLÇÜSÜDÜR

Geçmişinde yıkıcı depremler yaşayan ve bir deprem kuşağında yer alan Balıkesir başta olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkileyecek felaketlere karşı ortak hareket etme çağrısı yapan Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği; dünyada ve ülkemizde kırılganlıklar ve riskler her zaman var olacak. Bunlardan ne kadar olumsuz etkileneceğimiz, bilimsel çerçevede aldığımız tedbirler ile risklere ne kadar iyi hazırlandığımız ile ölçülecek. Depremin Balıkesir özelinde yaratacağı risk; insani ve sosyo-ekonomik açıdan bir memleket meselesidir. Yerel yönetimler, sivil toplum ve iş dünyası olarak bu sürece etkin bir mekanizma ile katılmak, depremin olası yıkıcı sonuçlarını önlemek için tek geçerli yoldur görüşüne yer verdi.

TOPLULUKLARIN DİRENÇLİ OLMASI GEREKİYOR

Toplantıda bir konuşma yapan ve büyük sorunların özgün çözümler ve iş birliklerini gerekli kıldığını ifade eden BASİAD Başkanı Ümit BAYSAL: “Hükümetlerin insani acil durumlara cevap vermek için genel sorumluluğu elbette sürüyor. Ancak yerel topluluklar ve özel sektör ağları da bireylerin, toplulukların dirençli olmaları ve şoklardan kurtulmasında kritik bir rol üstleniyor” diyen Baysal şu çağrıyı yaptı; “Bu doğrultuda Türkiye'de devletin imdada yetişeceği algısının değişmesi, özel sektör başta olmak üzere tüm paydaşların kendi riskini sahiplenmesi ve üzerine çalışması daha sağlıklı sonuçlar üretecektir. Çünkü dayanıklılıkla ilgili yatırımlar ve stratejik ortaklıklar uzun süreli rekabet gücü ve başarının anahtarıdır. İşletmelerimizi dirençli kılmak hem bölgesel hem de toplumsal sıkıntıları minimuma indirmek, her şeyden önce de belirsizliklere hazırlanmak için yeni iş birlikleri geliştirmeliyiz. Sorunun büyüklüğü karşısında her kurumun, her sektörün, her işletmenin bir deprem ve afet kriz yönetimi stratejisinin olması, bunu afet olduktan sonra değil afet olmadan önce planlaması ve afet anında da uygulaması gerekiyor. Ayrıca koordinasyon ve ilgili kamu-yerel yönetimler ile eş güdümlü hareket etme yeteneği kazanılması da kritik önemde.”


“STRATEJİMİZİN BİR PARÇASI DA AFET VE KRİZ YÖNETİMİ

Afet ve kriz yönetimini stratejinin bir parçası haline getiren BASİAD'in özel sektörün dayanıklılığını geliştiren çalışmalar yapacağını hatırlatan Baysal, “ Balıkesir İşletmelerinin dayanıklılığını artırmaya yönelik saha çalışmalarının yanı sıra araştırma raporları ile de yol göstermeye ve rehberlik yapmaya çalışacağız. Deprem çalışmalarını yanı sıra iklim değişikliğine yönelik projelerde ürettik.  İşletmelerimizin ve ekonomimizin dayanıklılığını artıracak çözümler üretmeye devam edeceğiz” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans