ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ÖĞRETMENLER BOYUN EĞMEYECEK

EĞİTİM SEN Genel Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı önünde Öğretmenlik Meslek Kanununa ilişkin yapmak istediği basın açıklamasının engellenmesine tepki gösteren Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin,saat 17:30 da Alihikmet Paşa Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Bugün saat 15.00 da Eğitim Sen Genel Merkez yöneticileri, illerden gelen şube başkanları ve Ankara Eğitim Sen Şubelerinin katılımıyla yapılmak istenen basın açıklaması engellenmiştir. Bir sendikanın kurulu bulunduğu iş koluna dair görüş, öneri ve itirazını kamuoyu ile paylaşma hakkı kolluk marifetiyle engellenmiştir. Eğitim Sen genel merkezi abluka altına alınmış, en demokratik bir hakkın kullanımına izin verilmemiştir. Yıllardır bu ülkenin geleceği için çalışan, ter döken, her türlü olumsuzluğa rağmen öğrencilerine; bilgiyi, sevgiyi, paylaşmayı aşılamaya çalışan eğitim emekçileriyiz. Biz öğretmenlere dayatılan koşullara, reva görülen maaşlara, hakaretlere ve aşağılamalara karşı susmayacağız.Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin asli bileşenlerinin görüşünü almadan, masa başında hazırlanmış meslek kanunu ile eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı olarak düzenlemiştir. Bu kanun, muhatabı olan öğretmenlerin iradesi dışında, onların hakları ve taleplerini dikkate almadan hazırlanmış, eğitim emekçilerinin bütün eleştirilerine rağmen, yandaş sendikanın desteği ile iktidar tarafından yasalaştırılmıştır”

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR

“Ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük hak kazanımlarının kariyer basamaklarına ve sınavlara endekslenmesi asla kabul edilemez. Tüm eğitim ve bilim emekçileri için, hiçbir ayrım yapılmadan yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşanabilir bir ücret düzenlemesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi çalışması ivedi biçimde hayata geçirilmelidir.

Kapsamlı ve bütüncül bir Öğretmenlik Meslek Kanunu, tüm eğitim emekçilerinin ekonomik taleplerini ve başta iş güvencesi olmak üzere öğretmenlerin temel haklarını, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye almak zorundadır. Mevcut meslek kanununun öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamadığı açıkça ortadadır. Bundan dolayı yeni bir meslek kanunu düzenlenmek zorundadır. Öğretmenler lehine bir içerik taşıması gereken meslek kanunu, ILO ve UNESCO tarafından 5 Ekim 1966'da kabul edilen “Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı”na uygun şekilde düzenlenmelidir.

Eğitim Sen olarak, eleştiri ve önerilerimiz doğrultusunda hazırlanacak gerçek bir meslek kanununu talep etmeye devam edeceğiz.Birliğimizi, dayanışmamızı ve iş barışımızı bozacak Öğretmenlik Meslek Kanunu' nun geri çekilmesi, Kariyer Basamakları sınavı' nın iptal edilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin, Ayrımsız Bütün Eğitim ve Bilim Emekçilerine Bir Maaş Tutarında ve Yılda İki Kez Ödenmesi Sağlanmalıdır

2022 yılında sadece 1325 TL olarak ödenecek olan Eğitime Hazırlık Ödeneği ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Ekonomik krizin geldiği düzey ve enflasyon oranları dikkate alındığında bu rakamın çok yetersiz olduğu açıktır. Gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesi sağlanmalıdır.

Eğitim Sen, tüm eğitim emekçilerinin sesi olmaya devam edecek ve ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik haklarımız için mücadelesini yükseltecektir. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” (C.SAFFET YILMAZ/ www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans