ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MEHMET TÜM BERAAT ETTİ

HABER: C.SAFFET YILMAZ Parti kongresinde yaptığı bir konuşma sırasında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanan 25. Ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,bugün Balıkesir 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonunda beraat etti.Kendisini savunan Av.Hasan Hüseyin Evin,Cemal Koza ve Volkan Gözükara’ya teşekkür eden Tüm Duruşma sonrası Adliye önünde yaptığı basın açıklamasında hakkı söylediği ve doğruları haykırdığı için yargılandığını ifade ederek bugün burada sadece kendisinin yargılanmadığını;ülkeyi yönetenlerin yaptıklarını sorgulayanların ve tarafsız bir cumhurbaşkanı isteyen herkesin de yargılandığını sözlerine ekledi.

Duruşma sırasında etkin bir savunma örneği sergileyen AV.Hasan Hüseyin Evin davaya ilişkin ifadesinde bir cumhurbaşkanının herkese ağzına geleni söyleyebildiğine ve herkesin de buna katlanabildiğine göre kendisinin de bunlara katlanması gerektiğine vurgu yaptı.Cumhurbaşkanının eylem ve işlemlerine yönelik normal bir eleştirinin hakaret olduğu şeklindeki bir anlayışın doğru olmadığını ifade eden Evin Sn. cumhurbaşkanının bundan bir ders çıkartması gerektiğine de vurgu yaptı.Şimdiye dek mahkemelerde maalesef açılmış bulunan 17 Bin Dört Yüz Altı hakaret davasının muhatabı olduklarını söyleyen Av.H.Hüseyin
Evin Mahkemenin verdiği beraat kararına dikkat çekerek yapılan eylemde herhangi bir suç unsuru bulunmadığının da mahkeme tarafından kabul ve tescil edilmiş olduğuna dikkat çekti.
Mehmet Tüm,yaptığı basın açıklamasının son bölümünde şunlara değindi:
“Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olsun” diyenler sanık sandalyesine çıkarılmıştır. Milletvekili iken, CHP ilçe kongrelerinde yaptığım eleştirilerden dolayı yargılandım. Susarak ceza çekeceğimize, sessiz kalıp cefa çekeceğimize, mahkemelerde bedel ödeyip ceza çekmeyi şeref sayarız.
Çünkü biz şuna inanmışız “Hakkını aramayan, hakkıyla beraber şerefini de kaybeder.
1. Cumhurbaşkan’nını Atatürk’e sövmesi serbest,
2. Cumhurbaşkanı’nın İnönü’ye sövmesi serbest,
Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek ülkemizde maalesef yasak olmuştur.
Sn C. Başkanı Erdoğan isterse CHP’ye hakaret edebilir, dilerse iftira atabilir, arzu buyurursa
kavgada bile söylenmeyecek sözler söyleyebilir, ama ona eleştiri yapanlar mahkemelerde
disipline çekilir.
Bugün bu duruşmada ben değil, demokrasi, özgürlük, düşünce ve ifade hürriyeti yargılanmıştır. Verdiğimiz mücadele bu değerlerin mücadelesidir. BU mücadelede sizler bana destek olmakla aslında bu değerlere olan sadakatinizi gösterdiniz. Meydanının boş olmadığını gösterdiniz.

Bugün burada bizlere desteğe gelen tüm dostlara yürekten şükranlarımı sunarım. C. Başkanına hakaret gerekçesi ile yargılandığım davamdan “Beraat” ettim.
Eminim ki sonunda kazanan biz olacağız. Kazanan demokrasi olacak. Mahkemelerle, tutuklamalarla, cezalarla çekilen her bir sancı, Gerçekten demokratik ve bağımsız bir Türkiyenin doğumunu müjdeleyecek.
Ben yargılandığım mahkemeden beraat ettim ama şurası da unutulmasın. Ne yaparlarsa yapsınlar, doğruyu söylemekten ne ben ne hiçbir CHP’li vazgeçmez.
Bundan sonra da “Kral Çıplak” demeye devam edeceğiz. Daima “Hak, Hukuk, Adalet” diye haykıracağız.”
Duruşmayı izleyenler arasında CHP İl yöneticisı Kenan Bila,Karesi ilçe başkanı,Dilek Yalçın Altıeylül İlçe başkanı Hakan Şehirli ve Dursunbeybaşkanı Mehmet Yavaş, Dursunbey ilçe örgütü Edremit İlçe başkanı Fatih Yılmaz ve Edremit ilçe örgütü, Susurluk İlçe Başkanı Bekir Barut ve Susurluk Savaştepe ilçe başkanı Umut Dinç,önceki dönem Bandırma belediye başkanı Dursun Mirza Altıeylül belediye başkan adayı Esin Balibek’in de bulunmuş olması dikkatlerden
kaçmadı.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans