ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SANSÜR YASASINA HAYIR

    Dünya Gazeteciler Günü nedeni ile Ayvalık Demokrasi Platformunun Cumhuriyet meydanında yaptığı basın açıklamasında AKP/MHP hükümeti tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren sansür yasasına tepki gösterildi.”Gerçeklerin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.   

    “Yasaklara, yolsuzluklara, yoksulluğa karşıyız diye geldiniz.Memlekete gelmiş en baskıcı, totaliter, yasakçı iktidar oldunuz.20 yılda Bu Ülkenin gördüğü en çok yolsuzluğu gördük.Türkiye tarihi olarak Emekçilerin en çok yoksullaştığı dönemi  sizin Siyasal İslamcı/Faşist ittifakınızda yaşadı.İstanbul Sözlesmesini yasakladınız. Kadınlar, her gün sokakları doldurdular, asla kabul etmediler, etmeyecekler.Festivalleri yasakladınız, sanatçılara sahne yasağı koydunuz. Direnen Belediyeler Festivaller düzenledi, sanatçılar Konser vermeye devam etti. Milyonlar alanları doldurdu, Hasetinizden çatladınız.Cumhuriyetin tüm değerlerine savaş ilan ettiniz. Tarikatları, cemaatleri Devletin her kademesine yerleştirdiniz.

    Sansür yasası”nın böyle çıkarılmış olmasının seçim sürecinin hararetinin yükseldiği bir döneme denk gelmiş olmasıyla birlikte ele alındığında; önümüzdeki dönem gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medyayı kullanan vatandaşlar başta olmak üzere bugünle karşılaştırıldığında çok daha fazla insanın cezalandırılarak toplumun sindirilmesini amaçlıyorsunuz.RTÜK bağımsız medyayı susturmanın baş aracı. Para cezaları, ekran karartmaları sıradan bir eylem haline geldi.Basın ilan kurumu Halkın haber alma hakkını kullanan gazeteleri aldığı kararlarla cezalandırıyor, yok etmeye çalışıyor.Abdülhamit baştacınız. 33 yıl bu Memleketi baskıyla, zorbalıkla, istibdatla yönetti. Onun yolundan gitmek fıtratınız.

    Son olarak size en çok yakışacak olanı yaptınız, Konuşan, tartışan, mücadele eden, gerçekleri dile getiren Tele1 kanalının 1 yıl içerisinde 2 kez 6112 sayılı yasanının 8/1/b bendindeki 'dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı' gerekçesiyle 3 gün ekranının kapatılmasına hükmettiniz.. Muhalefete gözdağı vererek, tehdit ederek iktidarınızı sürdürmek istiyorsunuz. Dezenfermasyon iktidarınız boyunca en çok başvurduğunuz yönteminiz, Memleket tarihinin yüz karasısınız, ikiyüzlüsünüz. Tarih  sizi asla affetmeyecek.

    12 Mart, 12 Eylül Cuntaları, Faşist Darbecileri de denedi, muhalif güçleri yok etmeye çalıştı, güçleri yetmedi, .ülkemizde sansüre, otosansüre, baskıların envai türüne karşı mücadele konusunda medya, siyaset ve son yıllarda açıkça görüldüğü gibi çeşitli sosyal kesimlerden azımsanmayacak sayıda vatandaşların içinde olduğu güçlü bir damarın olduğu tartışmasızdır.  Bu yüzden de iktidarın bu yeni yasayla halkı susturması, sindirmesi hiç kolay olmayacaktır.Sıkıyönetimler ve OHAL'ler altında gerçekleri savunmayı başarmış olan Türkiye'nin dinamik güçlerinin bedeli neyse onu da ödeyerek, gerçeklerin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz Bu yüzden de  tek adam yönetimi, bu sansür yasasından umduğu sonuçlara ulaşamayacak, bütün zorlukları aşan, aşarken de bilinci daha da keskinleşen demokrasi güçleri, halk güçleri, Kazanacak.Halk kazanacaktır!

    Gidiyorsunuz, nefret ve öfkeyle Emekçi Halkımıza saldırmaya devam ediyorsunuz.İzin vermeyeceğiz. Göndereceğiz.Susmayacağız, Korkmuyoruz, İtaat etmeyeceğiz.Direnen Birleşik Muhalefet güçleri, artık bitmiş olan iktidarınıza son neşteri vuracak.Yok Hükmündesiniz.Sansürünüzü kaldıracak İktidarınızı göndereceğiz.

    Yaşasın Türkiye Halklarının Örgütlü Mücadelesi.Susmayacağız, Susturamayacaksınız.Birleşe birleşe, Direne Direne Kazanacağız.

(Haber/C.Saffet Yılmaz/www.yenihabergazetesi.net) 

 



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans