ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CHP KARESİ İLÇE BAŞKANI DİLEK YALÇIN'DAN TEPKİ

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, son günlerde Balıkesir Ali Şuuri İlkokulu'nda yaşandığı iddia edilen ve basında yer alan ''Öğretmenden fakir öğrencilere işkence gibi davranış'' başlıklı haber ve olayla ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Yalçın'ın açıklaması şöyle:
''Çocuklarımızın okulunda eğitim için sınıflarda olması gereken yaşta tarikat yuvalarında tecavüz ve istismara uğradıkları bir dönemde, tüm eğitim görevlilerinin  öncelikli görevi, çocuklarımızın okul çağında  eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak olmalıdır. İçinde yaşadığımız ekonomik buhranda ailelerin çocuklarını okula bile göndermede zorlandıkları bir süreçte, aile bütçelerine yük olmaktan kaçınılmalıdır. Eski yıllarda şenlik havasında kutladığımız “Yerli Malları Haftasında” tüm öğrenciler evlerinden olanakları ölçüsünde getirdikleri malzemeleri sınıfta arkadaşları ile birlikte tüketerek ayni zamanda da “paylaşma” kültürüne de katkı sağlamaktaydı.

Hiçbir öğrencinin dışlanmadığı, hiçbir öğrencinin arkadaşları arasında kendini öteki hissetmediği bir eğitim anlayışı ile birlikte ve paylaşarak var olduğu ama daha önemlisi okulunda severek eğitimini sürdürebileceği bir anlayışı egemen kılmamız için öğretmelerin ve okul idarecilerinin üzerlerine düşecek sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeleri öncelikli hedefimiz olmalı. Son günlerde Balıkesir de Ali Şuuri ilkokulu'nda  yaşandığı iddia edilen ve yerel basında yer alan olayın, bu anlayış ile sürüncemede bırakılmadan araştırılmasını, ve sonuçlarından başka mağduriyetler yaratılmadan çözülmesini istiyoruz.''


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans