ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“KOOPERATİFÇİLİK DEMEK, GÜÇ BİRLİĞİ DEMEK

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle kooperatif temsilcileri ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kooperatifçilik bereket demek, güç birliği demek, dayanışma demek. Birlikte, bu şehrin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkacağız” dedi.





Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği (HAYKOOP) işbirliği ile 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle Agiros Thermal Otelde Cem Seymen'in katılımları ile ‘Kooperatifçilik ve Yerel Yönetimler' konulu panel düzenledi. Cem Seymen'in Kooperatifçilik ve Yerel Yönetimler konuları hakkında bilgi verdiği panelde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Balıkesir'deki kooperatifçilik hakkında bilgiler verdi. Programa; Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, kooperatif temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MALİYETLERİ DÜŞÜRMEK ÖNEMLİ
Balıkesir'in kooperatifçilik adına ileri düzeyde bir il olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye'deki 36 kooperatifçilik faaliyetinin 23'ünde Balıkesir'in yer aldığını vurguladı. Balıkesir'in kırsalıyla güçlü bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Balıkesir balıkçılığıyla su ürünleriyle, üretimiyle tarım ile ilgili her alanda Balıkesir'imiz güçlü bir şehir. Biz kooperatiflerimizle çok farklı alanlarda işbirliği yaparak halkımıza tüm alanlarda ulaşıyoruz. Her zaman söylediğim gibi çok iş yapmaktansa ihtiyacı karşılamak ve üretim maliyetlerini aşağıya indirip gerçek dokunuşlar yapmak önemli olan. Maliyetleri düşürmek önemli çünkü dünya rekabet içerisinde. Biz İl Tarım Müdürlüğü ile beraber çalışıyor ve doğru dokunuşlar yaptığımıza inanıyoruz. Geliştirerek ve bütçesini de artırarak kooperatiflerimizle güzel bir işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bereketi artırmak istişareden geçiyor. Kooperatifçiliği zedeleyecek şeylerden kaçmak lazım çünkü kooperatifçilik bereket demek, güç birliği demek, dayanışma demek. Birlikte, bu şehrin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkacağız. Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz. Geleceğe üreterek ilerleyen tüm kooperatiflerimizin; dünya kooperatifçilik günü'nü kutluyor, bereketli günler diliyorum” diye konuştu. (www.yenihabergazetesi.net)



Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans