ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ADD'DEN YILIN ATATÜRKÇÜSÜ ÖDÜLLERİ

ADD, Cumhuriyet aydınlarına verdiği ödülleri açıkladı. Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Alev Coşkun, “Yılın Atatürkçüsü” seçildi.

ADD, her yıl Cumhuriyet aydınlarına verdiği “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin 2022'deki sahiplerini açıkladı. Buna göre, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi  imtiyaz sahibi Alev Coşkun, ödüle değer görüldü. ADD'den yapılan açıklamada, “Haber alma özgürlüğünün ve gazetecilik etiğinin giderek karanlığa gömüldüğü bugünlerde Atatürk'ün ismini verdiği Cumhuriyet gazetesini ayakta tutmak için gösterdiği çaba ve Cumhuriyet devrimlerini korumak, anlatmak için yazdığı kitaplarla Alev Coşkun tüm ulusumuzun kalbinde yer edinmiş, bu nedenle basın alanında ‘Yılın Atatürkçüsü' ödülüne layık görülmüştür” denildi.

31 OCAK'TA VERİLECEK

2022-Yılın Atatürkçüsü Ödülleri kapsamında kültür sanat alanında Pınar Ayhan, dış politikada Onur Öymen, bilim ve eğitimde ise Sinan Meydan ödüle değer görüldü. Ödüller, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve ADD'nin Kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy'un katledilişinin 33. yıldönümünde, 31 Ocak'ta dağıtılacak. Tören, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 18.00'de yapılacak.

ALEV ÇOŞKUN  

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. New York Üniversitesi'nde Siyasi  ilimler konusunda master, kamu yönetimi konusunda doktora yapmıştır. Hacettepe  Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Kurucu Meclis Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği , TBMM  1961 Temsilciler Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, İzmir milletvekilliği ile Turizm ve  Tanıtma Bakanlığı yapmıştır.

 

1992 yılı Nisan ayında, İlhan Selçuk'un daveti üzerine Cumhuriyet gazetesini  yayınlayan Cumhuriyet Yayıncılık A.Ş.'nin Yönetim Kuruluna seçilmiş, kısa süre sonra  Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiştir. Yönetim Kurulu Başkanlığı 2006 yılına kadar  kesintisiz 14 yıl sürmüştür. Aynı tarihte Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi olan  Cumhuriyet Vakfının Başkan Vekilli olmuştur. Bu görevi halen devam etmektedir. 

Haber alma özgürlüğünün ve Gazetecilik etiğinin giderek karanlığa gömüldüğü bu  günlerde Atatürk'ün ismini verdiği Cumhuriyet Gazetesi'ni ayakta tutmak için gösterdiği  çaba ve Cumhuriyet Devrimlerini korumak, anlatmak için yazdığı kitaplarla Alev Coşkun  tüm ulusumuzun kalbinde yer edinmiş, bu nedenle basın alanında “Yılın Atatürkçüsü ödülüne layık görülmüştür.  

PINAR AYHAN 

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur.  TRT'de sunucu olarak görev yapmıştır. Grup SOS ile katıldığı 2000 yılındaki Eurovision Şarkı  Yarışması Türkiye Finali'nde seslendirdiği "Yorgunum Anla" adlı şarkıyla birinci olarak  Türkiye'yi Stockholm'de düzenlenen 45. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmiştir. 

Ulusal Kurtuluş savaşını, Atatürk'ün görüş ve düşüncelerini, Kuvayı milliye  kahramanlarını şiirsel bir akışla müzik eşliğinde anlatarak önemli bir boşluğu  doldurmaktadır. 

Sanatçımız, Atatürk'ü, ilke ve devrimlerini daha yoğun olarak andığımız, özlediğimiz  ve anlamak için daha çok çaba sarf ettiğimiz bu günlerde, Derneğimiz ve diğer demokratik  kitle örgütlerinin çağrılarına büyük özveri ile koşmakta, sunumları ile Atatürk'ün  düşüncelerini anlatıp izleyenlerde heyecan ve ilgi uyandırmayı başarmaktadır.  

Bir kadın ve kültür devrimi olan Atatürk Cumhuriyet'inin örnek kadın temsilcisi olan  Pınar Ayhan, bu özellikleri ve hizmetlerinden ötürü kültür ve sanat alanında “Yılın  Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür 

ONUR ÖYMEN 

Onur Öymen 1964 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde görevler  yaptı. İzleyen yıllarda farklı ülkelerde büyükelçi olarak çalıştıktan sonra bürokrasinin doruğu olan Müsteşarlık görevinde bulundu.  

Daha sonra siyasete atılarak 2002 Kasım ve 2007 Temmuz seçimlerinde milletvekili oldu. Çalıştığı her kurumda, Türk dış politikasını Atatürk'ün bağımsızlık düşüncesi ve özellikle “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle şekillendirmeye özen gösterdi.  

Öymen, uluslararası alanda saygın bir yeri olan, bilgi birikimi ve engin deneyimi ile ulusal çıkarları başarıyla savunan bir diplomattır. Kuvvetli ikna gücü ile tanınan Öymen,

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Bitirdiği fakültede “Teknolojik Gelişme ve Savunma Politikası” adlı teziyle doktora yapmıştır. 

Cumhuriyet'in tam Bağımsızlıkçı Kemalist Dış Politikasını halkımıza anlatmak için çok  sayıda kitap ve makale yazmış, konferanslar vermiştir, katıldığı TV programlarında ulusal  çıkarlarımızın Atatürkçü politikalarla korunma yollarını anlatmaya devam etmektedir.  

Çalışkanlığı ve özellikle dış politikadaki birikimi ile tanınan diplomatımızın son olarak  “Çöküşten zafere Lozan: Osmanlıdan Cumhuriyet'e 200 yıllık mücadele” kitabı  yayınlanmıştır.  

Ulusal çıkarlarımızı ve Atatürkçü dış politika öğretilerini tükenmez bir enerji ile  topluma anlatmaya devam eden Onur Öymen bu nedenle dış politika alanında “Yılın  Atatürkçüsü” ödülüne layık görülmüştür. 

SİNAN MEYDAN 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. İstanbul  Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı'nda master  yapmıştır.1997 yılından beri Eski Türk Tarihi, Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk üzerine  araştırmalar yapmaktadır. Bugüne kadar yazmış olduğu yaklaşık 20 kitapta Atatürk'ü ve  Türk Devrimini anlatmıştır.  

Devrim karşıtlarının Atatürk hakkındaki tüm karalama ve bilim dışı mesnetsiz  iftiralarına belgelerle yanıt vermiş, asılsız iddiaları bilimsel yaklaşımla çürüterek gerçekleri topluma sunmuştur.  

Sinan Meydan, Cumhuriyetimizin ve Aydınlanma Devrimlerinin yılmaz  savunucusudur. Yurt genelinde çok sayıda konferans vermiş, birçok televizyon programına  katılmıştır. Cumhuriyet'in kazanımlarını, bilimsel gerçekleri yorulmak bilmez bir enerji ile  toplumla buluşturmaya devam etmektedir.  

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans