ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

97 YILLIK GURUR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 97. yıldönümü, Tren Garı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tren garındaki törene Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı  Hv. Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar,  gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,  subaylar, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

ören Atatürk’ün trenle Balıkesir’e gelişinin temsili olarak canlandırılması ile başladı. Trenden inan  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz,  Atatürk’ü temsil eden Türk Bayrağı’nı öperek Vali Ersin Yazıcı’ya teslim etti.

Garda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin tarihin her döneminde Atatürk’ün fikirlerine sahip çıktığını ifade ederek “Balıkesir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için önemli bir yere sahiptir. Böylesine vatanına ve bayrağına bağlı olan Kuvayi Milliye şehrini sık sık ziyaretleri ile şereflendirmiştir. Balıkesir, Atatürk’ü şehrimizde misafir etmenin gururunu o günden beri yaşamaktadır.” dedi.

AYNI ÖZLEM, AYNI İNANÇLA

Milli mücadele yıllarına Alacamescit toplantıları ile destek veren Balıkesir’in, Atatürk’ün yolunda asla yalnız bırakmadığını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz “Bugün de aynı özlem ve inançla fikirlerine ve değerlerine sahip çıkmaya devam etmekteyiz. Atatürk’ün, Balıkesir’e gelişi bir Anadolu şehrini ziyaretten ibaret değildir. Ziyaretleri esnasında tarihe düştüğü notlarla ülkemizin ve şehrimizin geleceğini aydınlatma da önemli yere sahiptir. Atatürk’ün şehrimizi 7 kez ziyaret etmesinin her zaman gururunu yaşadık ve yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

BALIKESİR

 

MÜCADELESİYLE ZAFERİ SEMBOLLEŞTİRDİ

Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedeflere ulaşmak ve millete hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerinin sözünü veren Başkan Yücel Yılmaz “Mücadelesiyle bağımsızlığı ve zaferi sembolleştiren Balıkesirliler, medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecek, Atatürk’ün yaktığı hürriyet ve istiklal meşalesi Balıkesir’de hiç sönmeyecektir.” dedi.

Tren garında düzenlenen programın ardından Vali Yazıcı ve törene katılanlar, bando eşliğinde Vasıf Çınar Caddesi’ni takiben Atatürk Anıtı’na yürüdüler. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla devam eden kutlamalar, Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonundaki “Atatürk Balıkesir’de” adlı fotoğraf sergisinin açılışı ile son buldu.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans