ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

NURETTİN GÜNEY: “GELENEĞİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ve ekibi ile birlikte Karapürçek'te gelenekselleşen Rahvan At Yarışlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.


Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, atlı sporlara Susurlukluların büyük bir ilgisinin olduğunu belirtirken, “Karapürçek'te bulunan yarış sahasının Türkiye standartlarına en uygun saha olduğunu memnuniyetle ifade etmeliyim.  Geleneksel sporları yaşatmamız ecdadımıza, atalarımıza ve kültürümüze karşı bir vefa borcumuz. Susurluk'ta bu kültürün yaşatılıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Karapürçek Rahvan Atları Binicilik, Yetiştiricilik Spor Derneği Başkanı Nurhan Maltepe, “Karapürçek'te 1978 yılından beri çeşitli hayır dernekleri adına rahvan at koşuları yapıyoruz. 1985 yılında tribünlerimizi yaptık. Yarışlarımız TRT tarafından geçmiş yıllarda belgesel olarak çekildi. Bu kültürü imkânlarımız elverdiğince devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Geleneksel atlı sporlarda Karapürçek'in öncülük yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı Nurettin Güney, “Rahvan at kategorilerinin ilk defa Karapürçek yarışlarında ayrıldı. İlk yerli at ırkına ilişkin çalışmalar 2001 yılında Prf. Dr. Ertuğrul Güleç tarafından yine Karapürçek'te başlandı. Geleneklerimize sahip çıkıp geleceğe taşıma gayreti içindeyiz. Türkiye çapında yapılacak olan atlı spor yarışmalarında Susurluk'un hak ettiği değeri alması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadesinde bulundu.







 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans