ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

NİYAZİ GÜLER YENİDEN BAŞKAN

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 1163 sayılı kanunla  zorunlu tutulan tüzük değişikliği genel kurulu yapıldı. Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda yapılan genel kurulda Niyazi Güler, yeniden kooperatif başkanlığına seçildi.

Divan Başkanlığını 4. Bölge Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Erol Ayvaz'ın yaptığı genel kurulda 15 gündem maddesi görüşüldü.

1955 yılında kurulan Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin genel kuruluna Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat da katıldı.

Çalışma, denetleme ve hesap raporlarının oybirliğiyle kabul edildiği genel kurulda söz verilen Halk Bankası Bandırma Şube Müdürü Rıdvan Din, temmuz ayında göreve başladığını belirterek, “Bandırma il olsun, Bandırmaspor ise Süper Lig'e çıksın” dileğinde bulundu.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma'nın il olmayı hak ettiğini vurgulayarak, “Bandırma, vergileriyle Balıkesir iline katkı sağlayan, nüfusu 200 binlere dayanan bir ilçe. İl olmayı çoktan hak ettik. Bandırma'yı Odalar ve sivil toplum kuruluşlarının da düşüncelerini alarak, ortak akılla, ahenk içinde yönetiyoruz. Şoförler Odası'nın arkasında, 2,5-3 milyona mal olacak ciddi bir yatırım yapıyoruz. Edincik'teki kapalı pazar yerinin temelini attık. 100. Yıl Mahallesi'nde de kapalı pazar yerinin temelini atacağız. Esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bugünler de geçecek. Daha güzel günler gelecek. Esnafımız, o günlerde dükkânlarını huzur içinde açacak” dedi.

SEÇİMLİ GENEL KURUL 4 YILA ÇIKTI

Genel kurulda, seçimli gelen kurul yapılma süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı. Mali genel kurullar ise 2 yılda bir yapılacak. 

SEÇİMDE İKİ LİSTE

Seçimlerde yönetim kurulu için iki aday liste vardı.

Niyazi Güler'in yanı sıra Bandırma Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl de aday olduğunu açıkladı.

Genel kurulda seçimlerde açık oylama yapılması kararı alındı.

Oylamadan önce, “Mavi Liste”nin başkan adayı Eyüp İl konuştu. Eyüp il, kısa konuşmasında göreve talip olduklarını belirtti.

Ardından söz verilen Niyazi Güler de şunları söyledi:

“Eyüp bey, bir tek sen varsın. Ama ben kendime kızıyorum. Demek ki seni iyi yetiştirememişim. Sen, elektrikçisin. Esnafın sorunlarını nereden bileceksin? İçimizde Fransızlar var. Yapıcı konuşman olmasa sana cebimdeki belgelerle daha ağır bir cevap verecektim. Yaptıkların, yapacaklarımın teminatı diyerek yeniden göreve talibim. Biz de herkese kredi vermek isteriz ama bunun şartları var. Kapıdan girene kredi veremezsin. Tüm ortaklarımıza telefonum 24 saat açıktır.”

Güler, kredi takip oranlarının ise 0.99 olduğunu belirtti.


SEÇİMİ GÜLER KAZANDI

293 ortağın oy kullandığı açık oylama sonunda “Beyaz Liste”nin başında yer alan Niyazi Güler'e 249 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, Eyüp ile ise 44 oy verildi.

KİMLER SEÇİLDİ

Oylama sonunda, Niyazi Güler'in başkanlığındaki yönetim kurulunda Karani Dinçer, Ömer Metin, Erkan Alpsu ve Osman Çapar görev aldı.

Denetleme kurulunda Şerafettin Çıkar ve Adnan Gemici'ye görev verilirken, Bölge Birlik Temsilciliğine ise Niyazi Güler, Karani Dinçer ve Osman Çapar seçildiler.  (ÖNDER BALIKÇI /www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans