ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Belediye Başkanı Tosun: “Sözlerimi yerine getiriyorum, başarılı olduğumu düşünüyorum”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

ANKARA'DA COŞKULU TOPLANTI

Ankara'da, kendisinin de katıldığı “Altılı Masa”nın okunan mutabakat metni toplantısının coşkulu geçtiğine işaret eden Tosun, şunları söyledi:

“Toplantıda, hukuk, kültür, turizm, tarım, iç ve dış politikaları, kadın hakları ve bunun gibi çok sayıda konu ile ilgili uygulanacak politikalar ve alınacak önlemler açıklandı. Çok büyük, coşkulu bir kalabalık vardı. 14 Mayıs 2023 seçiminden sonra yapılacak çalışmaların bir çeşit anayasası belirtildi. Bu arada maddeler arasında, uluslararası anlaşmalardan çıkma yetkisinin Cumhurbaşkanına değil, meclise bırakılacağı da önemliydi.”

HUKUKA GÖRE ERDOĞAN ADAY OLAMAZ

Bir hukukçu olarak Anayasaya göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olamayacağına dikkati çeken Tosun, “Bunu yalnız ben söylemiyorum. Ülkemizin önemli Anayasa hukukçuları da ‘Daha önce iki kez Cumhurbaşkanlığı yapan Erdoğan, üçüncü kez aday olamaz” diyorlar. Yüksek Seçim Kurulu eğer Erdoğan'ın adaylığını onaylarsa suç işler” dedi.

SÖZLERİMİ TUTUYORUM, BAŞARILIYIM

Seçim öncesi verdiği sözlerin en azından yüzde 70'ini gerçekleştirdiğini belirten Tosun, “Bu bağlamda kendimi başarılı görüyorum” diye konuştu. 

Malta Deresi projesinin sürdüğünü, eylül veya ekim ayında açılışının yapılacağını belirten Belediye Başkanı Tolga Tosun, şunları aktardı:

“Ayrıca Bandırma'ya kreşler ve Eğitim Destek Evi kazandırdık. Belediyenin artık sıfır bir asfalt tesisi var. En çok asfalt bu dönemde döküldü. Yılların kanayan yarası genelevi kaldırdık. Edincik'e kapalı pazar yerinin temelini attık. Tatlısu'daki engelli kampını yeniden devreye aldık. 100. Yıl ve Levent mahallelerine de kapalı pazar yerleri yapacağız. Üç mahallemize taziye evi yaptık. Bandırma'ya iki seyir terası kazandırıyoruz. Amatör spor kulüplerine destek vermeyi sürdürüyoruz. Cadde ve yolları yeniden düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Nato Caddesi ışıklandırılacak. 200 öğrenci kapasiteli bir yurt yapacağız. Hayvan bakım barınağımızı rehabilite edeceğiz. Burada 25 dönümlük bir araziyi daha çevirdik. Bu bölgede, 2 bin metrelik alanda, hayvanlara ameliyatların da yapılacağı bir ünite kazandıracağız. Çok iyi dizayn edeceğimiz bu bölge, bir hayvanat bahçesi durumuna gelecek. En büyük isteklerimden biri ise Bandırma'ya bir Alzheimer merkezi ve yaşlılar konu evi kazandırmaktır.”

BİR DÖNEM DAHA BAŞKAN OLMAK İSTERİM

2024 yılında yapılacak yerel seçimde bir dönem daha belediye başkanı olmak istediğini vurgulayan Tosun, şu değerlendirmede bulundu:

“Başarıyla görev yaptığımı düşünüyorum. Tabii ki başarılı olduğumu sadece benim söylemem yetmez. Partimizin ve CHP İl Başkanlığımızın yaptırdığı çok ciddi anketler var. Eğer bu anketler benim için olumlu çıkarsa tabii ki bir dönem daha Bandırma Belediye Başkanı olmak ve yarım kalan yatırımları tamamlamak isterim.”

(ÖNDER BALIKÇI/www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans